De fietsdagen komen er weer aan. (foto: Barry Jonas)
De fietsdagen komen er weer aan. (foto: Barry Jonas) (Foto: Barry Jonas)

Doetinchemse Fietsdagen naar Bronkhorst, Montferland en de sluizen van De Pol

Doetinchem - De Doetinchemse Fietsdagen zijn inmiddels een begrip. Vele honderden fietsers hebben er de afgelopen vier jaar veel sportief plezier aan beleefd! Toch slaagt de VVV Doetinchem er telkens in verrassende tochten samen te stellen. Vanaf dinsdag 4 juni, net voor Pinksteren, zijn de nieuwe routes bij de VVV verkrijgbaar.

Nieuw is dit jaar de route speciaal voor kinderen. Deze voert onder meer langs het sluizencomplex de Pol, een uniek stukje Achterhoek, dichtbij Doetinchem.

Wie wat verder wil, die pakt de Bronkhorstroute die naar Nederlands kleinste stadje Bronkhorst en Hanzestad Doesburg voert. Ook is er de Varsseveldroute langs de Oude IJssel, Dinxperlo en hoe kan het ook anders, Varsseveld en de Slangenburg. En natuurlijk is het fraaie Montferland met zijn glooiende wegen en prachtige vergezichten opgenomen in een van de nieuwe fietsroutes.

Afstanden

In totaal zijn er zes routes, die per fiets, of e-bike afgelegd kunnen worden. De afstanden variëren van 25 tot 60 kilometer en elke route begint in Doetinchem en omgeving. Gefietst wordt aan de hand van de bekende fietsknooppunten en de routes kunnen het hele jaar door op elk gewenst moment worden afgelegd, maar Pinksteren is natuurlijk de gelegenheid bij uitstek om op de fiets te stappen en er een sportieve en gezellige dag van te maken, alleen, met z'n tweeën, met familieleden of de buurt!

De routes van de Doetinchemse Fietsdagen zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 4 juni bij de VVV Doetinchem, Van Nispenstraat 2. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

En

Wielercafé 'Parijs is nog ver', Spinbaan 21C. De openingstijden van donderdag tot en met zondag van 10.00-18.00 uur en uitzonderlijk maandag 10 juni van 10.00-18.00 uur!

De Doetinchemse Fietsdagen is een activiteit van VVV Doetinchem, dit jaar in exclusieve samenwerking met de Rabobank Graafschap.

Meer berichten