Feest op OBS De Wegwijzer

Doetinchem - Woensdag vierde OBS De Wegwijzer tijdens het jaarlijkse schoolfeest de verjaardagen van alle juffen en de meester. Dit deden ze samen met het kinderkoor uit Oeganda, Kidsgear Childrens's Choir. De kinderen zijn 2,5 maand per jaar in Nederland om voor de stichting Up4Us geld in te zamelen voor weeskinderen in Oeganda. De stichting heeft de zorg voor 600 weeskinderen en verzorgt onderwijs op een basisschool en een school voor het voortgezet onderwijs.

De ochtend startte direct al feestelijk met een optreden van het kinderkoor. Ook hebben de kids gezamenlijk alle 'jarige' juffen en meester toegezongen. Gedurende de dag zijn in alle groepen workshops gegeven. Natuurlijk was er ruim de tijd om samen te spelen op het plein.

De dag werd onder grote belangstelling afgesloten met een spetterend optreden en een Afrikaanse markt. Hier werden handgemaakte spulletjes verkocht.

Het was een fantastische dag, waar weer bleek dat 'taal' voor kinderen geen barrière hoeft te zijn. Samen zingen, dansen en spelen, hoe mooi is dat!

Meer berichten