Foto:

Regio Achterhoek Stoeprand Kampioenschap

Doetinchem - Tijdens de nationale buitenspeeldag op woensdag 12 juni van 14.30 tot 17.30 uur houdt Jantje Beton samen met diverse organisaties binnen de gemeente Doetinchem én Winterswijk het eerste Regio Achterhoek Stoeprand Kampioenschap (R8SK) op de parkeerplaats van voetbalclub De Graafschap bij de Vijverberg.

Iedereen kent het spelletje 'stoepranden toch'? Samen met je vriendjes de bal tegen de stoepranden gooien en kijken wie er uiteindelijk de meeste punten heeft. In sommige steden, dorpen, wijken en buurten in de Achterhoek is het helaas bijna niet meer mogelijk om dit spel te spelen, omdat de stoepranden zijn verdwenen. Daarvoor heeft Novasports speciale Kerby's mobiele stoepranden ontwikkeld, zodat je dit oud-Hollandse spel, overal veilig kunt spelen.

Stoepranden wordt gespeeld in de leeftijd categorieën van 6 tot 75+, het is voor iedereen geschikt. Daarom is het R8SK op 12 juni aanstaande een inclusief evenement en zal bijvoorbeeld ook Elver met een eigen team deelnemen aan R8SK.

De deelnemers uit Doetinchem kunnen zich op 12 juni inschrijven vanaf 14.00 uur bij voetbalstadion de Vijverberg. Informatie: info@warkhouse.nl.

Meer berichten