Jeroen van Ree oefent vast met FIFA 2019 in de Catharinakerk. (foto: Roel Kleinpenning)
Jeroen van Ree oefent vast met FIFA 2019 in de Catharinakerk. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

'Alle leeftijden erbij betrekken'

DOETINCHEM – Sport, spel en spektakel, dat zijn de kernwoorden van City Beach Doetinchem. Dit jaar vindt de zevende editie van 19 tot en met 30 juni 2019 wederom plaats op het Simonsplein in Doetinchem. "Het wordt weer een belevenis voor jong en oud, waarbij FIFA2019 één van de nieuwe initiatieven is."

door Hans Hissink

Jeroen van Ree is voorzitter van City Beach Doetinchem (CBD) en streeft ernaar om ieder jaar weer één of meerdere nieuwe activiteiten toe te voegen. "De volleybaltoernooien voor bedrijven en horeca zijn succesvol en komen uiteraard dit jaar weer aan bod. Net zoals het Goede Doelen volleybaltoernooi."
Daarnaast zullen de Doetinchemse basisscholen, ruim 1000 leerlingen, van de ochtend tot in de middag het beachveld gebruiken. Zij krijgen clinics van professionals van Sportservice Doetinchem die daarbij ondersteund worden door leerlingen van het Graafschap College.

Verrassend

De nieuwe activiteiten dit jaar zijn best weer verrassend te noemen. "Omdat we alle leeftijden willen betrekken bij City Beach hebben we voor het eerst dit jaar het Senioren Beach Café. Bedoeld voor senioren die willen komen tekenen, schilderen, lijndansen of gewoon een kop koffie willen komen drinken in de City Beach Tent. Verder introduceren we dit jaar City Beach Bridge en is petanque of jeu de boules een nieuwe sport tijdens CBD. Daarvoor leggen we twee geïmproviseerde banen aan worden er onderlinge toernooien gespeeld. Het wordt weer een belevenis voor jong en oud," glimlacht de ambitieuze Van Ree.

Waar de organisatie heel veel van verwacht is het FIFA 2019 toernooi. "Zaterdag 29 juni staat deze activiteit voor het eerst op het programma. We willen proberen dit uit te laten groeien de komende jaren. City Beach wil zich altijd blijven ontwikkelen, E-sports horen daar ook bij. De kerk wordt aangekleed als voetbaltempel, met onder andere een heuse kunstgrasmat en daarop een grote rij Playstations met schermen. Eén en ander zal ook te zien zijn op grote videoschermen en er is een dj aanwezig om de sfeer nog verder op te leuken."
Er kunnen maximaal 200 deelnemers meedoen (100 per voorronde). Er worden twee voorrondes gehouden om 11.00 uur en om 15.00 uur. De finaleronde start om 19.00 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen waaronder een Playseat gamestoel en FIFA20. Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro. De activiteit wordt professioneel begeleid door Urban Events. Inschrijven kan via www.fifadoetinchem.nl.

City Beach Doetinchem start op woensdag 19 juni met BubbelBal, waarbij teams tegen elkaar voetballen in een plastic bubbelbal. Het dancefeest Take Me To Church vindt dit jaar niet plaats. Tijdens deze editie zal onder het motto 'Gein op het plein' meer muzikaal entertainment te beleven zijn op het Simonsplein.

citybeachdoetinchem.nl

Meer berichten