Bijeenkomst voor naasten van mensen met NAH

Doetinchem - Op maandag 17 juni is er in het Slingeland Ziekenhuis een bijeenkomst voor naasten van mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

De verhouding tussen draagkracht en draaglast staat op deze avond centraal. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur in het auditorium van het Slingeland Ziekenhuis.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Sensire, Siza, Zozijn Op Pad, VIT hulp bij mantelzorg, professionals in NAH, MEE Oost, Helpgewoon NAH en het Slingeland Ziekenhuis. Aanmelden kan tot vrijdag 14 juni via 06-51191253 of m.reijntjes@sensire.nl.

Mantelzorgers zijn vaak geneigd hun eigen behoeftes ondergeschikt te maken en hun eigen grenzen slecht in de gaten houden. Daardoor kan de balans tussen draagkracht en draaglast ernstig verstoord raken. Vaak kunnen mantelzorgers iets in hun eigen situatie kunnen aanpassen om het evenwicht tussen draagkracht en draaglast te behouden of te verbeteren.

Dianne Krabbenborg, mantelzorgconsulent bij VIT hulp bij mantelzorg, zal deze avond verzorgen. Ze geeft tips en adviezen over hoe mantelzorgers het beste de balans kunnen bewaken tussen draagkracht en draaglast. Naast het informatieve deel is er ook ruimte om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen.

De bijeenkomst is bedoeld voor naasten van mensen met een NAH. Deze avond is niet bestemd voor professionals of getroffenen zelf.

Meer berichten