Het Melkmeisje. Ze boent en schrobt en giet haar emmer en melkbus leeg.
Het Melkmeisje. Ze boent en schrobt en giet haar emmer en melkbus leeg. (Foto: Living Sculptures)

Living Statues tijdens feestweekend Catharinastraat

DOETINCHEM – Dit jaar is het feest in de Catharinastraat van Doetinchem. De leukste en gezelligste winkelstraat van Doetinchem bestaat 20 jaar en dit wordt gevierd met verschillende festiviteiten in het laatste weekend van juni, waaronder de Living Statues met professionals en een contest voor jong en oud.

Op zondagmiddag 30 juni zijn er drie professionele statue acts te bewonderen. ‘Rembrandt’, de grootmeester himself, toont zijn talent ook in de Catharinastraat. Hij heeft het erg druk met het bestuderen en naschilderen van zijn modellen, alleen blijven ze moeilijk stil staan. Met een ondeugende knipoog laat het ‘Melkmeisje’, de bonte boerin, zich bewonderen. Een ode aan het boerenleven van weleer! Ze boent en schrobt en giet haar emmer en melkbus leeg. Regelmatig rust ze even uit, strekt ze haar vermoeide lijf en geeft ze het zware werk uit handen aan haar publiek. “Wat Schaft De Pot” is de derde statue-act. Vol interactie en humor. Een niet van echt brons te onderscheiden beeld aan tafel. Een mysterieus dampende pan. Wie tast toe?

Als levend standbeeld optreden? Dan is dit je kans!

Tijdens dit weekend organiseert “Catharina-Walstraat 20 Jaar” de eerste Doetinchemse Living Statues Contest 2019. Jong en oud kan zich hiervoor inschrijven. Er zijn twee categorieën. Op vrijdagmiddag 28 juni start de jeugd vanaf 8 t/m 16 jaar. De Doetinchemse Living Statues contest wordt op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni vervolgd voor de volwassenen. Het meest ludieke, professionele of kunstige standbeeld in elk categorie ontvangt een prijs en natuurlijk eeuwige roem, omdat je immers de eerste bent in wat hopelijk een lange rij van winnaars over de jaren zal worden! Wil jij binnenkort als een levend standbeeld optreden? Dan is dit je kans! Schrijf je dan nu in voor de eerste Doetinchemse Living Statues. Stuur een email met vermelding van: naam, adres, leeftijd, telefoonnummer, voorkeur datum/tijd van je optreden en welke uitbeelding je gaat doen. Op basis van inschrijvingen zal een selectie worden gemaakt. Stuur een email naar: info@lkkrdoetinchem.nl

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/LivingStatuesDoetinchem/

Meer berichten