Maestro 2019 Miranda Rutten
Maestro 2019 Miranda Rutten (Foto: Jan Meulenbeek)

Derde editie Dorpsfeest Wehl druk bezocht

Wehl - De derde editie van het Dorpsfeest Wehl in het zonnige weekend van 25 mei was een groot succes.

Op het terrein aan de Diepenbroekstraat stond een nog grotere feesttent dan afgelopen jaren en was het evenement geheel afgeschermd. Op de zondag was er zelfs een waar attractiepark opgezet voor de jongste jeugd.

De seniorenmiddag beet op donderdag de spits af en de in grote getalen opgekomen senioren genoten van een optreden van de Varssevelds Accordeonvereniging. In de avond werd de Open Businessborrel georganiseerd voor sponsoren en genodigden. Spreker Joseph Oubelkas vertelde zijn indrukwekkende verhaal onterecht 5 jaar te hebben vastgezeten in een Marokkaanse gevangenis.

Op de vrijdagochtend kwam de gehele schooljeugd van Wehl naar de feesttent voor een educatieve theatershow. De avond was voor de zomercarnaval en maar liefst 2500 feestvierende genoten onder ander van het optreden van de Snollebollekes en Beatcrooks.
Zaterdagochtend was de tent weer omgebouwd voor het traditionele Fairtrade ontbijt waaraan maar liefst 190 mensen deelname waaronder wethouder Rens Steintjes die de ochtend opende.
In de middag was de zeskamp en dit maal werden de spellen op diverse mooie locaties in Wehl gehouden. Carnavalsvereniging de Reteflosser won wederom de wisselbeker.
Zaterdagavond was het Foute Dorpsfeest in wederom een bomvolle tent met de ABBA Tribute,
Q Music en dj Paul Elstak.

De zondag was een ware familiedag met in de ochtend de kinderspelen gevolgd door het koning schieten georganiseerd door schutterij de Eendracht Wehl. Jeugd Dorpskoning werd Noud Koster en Dorpskoningin na ruim 350 schoten Daniëlle Hesselink.
In de middag werd een waar attractiepark voor de jongeren geopend door hoofdsponsor Gerard Bruil van Plus Bruil. De tent liep daarna vol voor de tweede uitvoering van Maestro georganiseerd door de plaatselijke AMDG. Drie dames gingen de muzikale strijd aan waarbij de vakjury Miranda Rutten benoemd tot Maestro 2019.
Met de band Hike werd het Dorsfeest 2019, georganiseerd door Stichting WEHL (Wat Een Heerlijk Land) in samenwerking met Feestkoning afgesloten. We kunnen terugzien op een geWEHLdig weekend waarop zeker in 2020 een vervolg gaat komen.

Voor foto’s zie www.stichtingwehl.nl/fotos 

Meer berichten