De eerste editie van Visstick Feestje wordt gehouden bij Blend, een creatieve broedplaats in Doetinchem.
De eerste editie van Visstick Feestje wordt gehouden bij Blend, een creatieve broedplaats in Doetinchem. (Foto: Archieffoto Blend)

Visstick Feestje moet plek bieden voor creatief Achterhoek

Een gloednieuw evenement voor creatief Achterhoek. Dat is Visstick Feestje. Op 20 juni vindt bij Blend in Doetinchem de eerste editie van Visstick Feestje plaats. Het feestje is een parodie op de haringparty en gericht op de Achterhoekse werkenden in de creatieve sector in de breedste zin van het woord. Visstick Feestje is voor muzikanten tot grafisch vormgevers, van fotografen tot theatermakers en alles wat daartussen zit. De avond wordt gevuld met sprekers en muzikanten. Uiteraard zijn er vissticks.

Sprekers gedurende de avond zijn onder andere Manon Sprenkeler uit Gaanderen (Nederlands kampioen grafisch vormgeven en krijgt juist opdrachten vanuit het westen maar richt zich vooral op de Achterhoek), Wim Maatman (over de Rockmusical FREYHEYT en de bewuste keuze daar Achterhoekers bij te betrekken), Noud van der Louw (Achterhoekse Stand-up comedian en lid van de Achterhoek Ambassadeurs) en Erik Plageman uit Zeddam (over werken in de creatieve sector en of je daarvoor uit de Achterhoek moet verhuizen).

Visstick Feestje is geboren uit een zoektocht naar een evenement waar creatievelingen uit de Achterhoek samen kunnen komen om mooie plannen en goede ideeën uit te wisselen. Daarnaast is het een avond waar spontane brainstorms mogen en kunnen ontstaan.

Doel van Visstick Feestje is daarbij om Achterhoekse creatieve bedrijven en werkzoekenden te koppelen, zodat jonge Achterhoekse creatieve ondernemers niet wegtrekken richting het westen van het land maar kansen zien in de Achterhoekse creatieve sector aan het werk te gaan. Daarnaast hoopt Visstick Feestje dat er uit de avond, waarbij veel creatievelingen samen komen, projecten ontstaan om de Achterhoek mooier te maken en op de kaart te zetten. Daarbij zou het fijn zijn als er gevist wordt uit de Achterhoekse kweekvijver vol vette vis.

Visstick Feestje vindt plaats van 20.00 tot 22.30 bij Blend in Doetinchem. Toegangskaarten kosten 7,50 euro. De reden daarvoor is dat de organisatie van Visstick Feestje wil dat sprekers gewoon betaald krijgen voor hun diensten, iets wat er in de creatieve sector niet altijd inzit.

Kaarten zijn te koop via www.visstickfeestje.nl.

Meer berichten