Frans Langeveld, wethouder van gemeente Doetinchem overhandigt namens gemeente Doetinchem een cheque ter waarde van 500 euro aan Ina Veldhuizen en Klaas Schoenmaker van World Servants Doetinchem
Frans Langeveld, wethouder van gemeente Doetinchem overhandigt namens gemeente Doetinchem een cheque ter waarde van 500 euro aan Ina Veldhuizen en Klaas Schoenmaker van World Servants Doetinchem (Foto: Eise de Vries)

Gemeente Doetinchem steunt World Servants Doetinchem

Doetinchem - Wethouder Frans Langeveld was vrijdag 14 juni aanwezig bij de aftrapbijeenkomst voor een fairtrade-project van World Servants Doetinchem in Kerkelijk Centrum de Wingerd in Doetinchem. Een groep mensen, bestaande uit voornamelijk jongeren uit Doetinchem en omgeving, gaat in de zomer van 2020 ongeveer drie weken bouwen voor een coöperatie van cacoaboeren in het dorpje Cotopaxi in Ecuador.

Tijdens de startbijeenkomst heeft wethouder Frans langeveld de groep namens gemeente Doetinchem toegesproken. Hij overhandigde een cheque ter waarde van 500 euro aan Klaas Schoenmaker en Ina Veldhuizen, twee leden van de projectgroep World Servants Doetinchem. De wethouder heeft op persoonlijke titel ook vier Tony Chocolonely chocoladerepen gekocht, waarmee hij het startschot gaf van één van de acties die georganiseerd worden om het benodigde geld voor het project bij elkaar te krijgen.

De bouw van het coöperatiegebouw is een fairtrade-project van de landelijke organisatie Wold Servants. De bouw is één van de ongeveer 30 projecten die in 2020 mondiaal plaatsvinden. Door het vormen van een coöperatie staan de cacoaboeren in Cotopaxi sterker en kunnen ze een eerlijkere prijs voor hun bonen vragen. Het coöperatiegebouw wordt een plek waar de boeren hun cacoabonen kunnen drogen. Hierdoor stijgt de waarde van hun bonen en kunnen ze er meer aan verdienen. Daarnaast is het een plek waar ze cursussen kunnen volgen om de productie te verbeteren.

Het project in Equador is het derde World Servants project waar een groep uit Doetinchem aan meedoet. In 2013 zijn er klaslokalen en een lerarenwoning gebouwd in Malawi en in 2017 is er in Myanmar een gemeenschapshuis gerealiseerd voor mensen die getroffen zijn door lepra. Wegens het succes van de twee voorgaande projecten gaat World Servants Doetinchem nu voor een derde project.

Meer berichten