Vlnr: Willem, Frenkie en Peter van team Verhaegh Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning)
Vlnr: Willem, Frenkie en Peter van team Verhaegh Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

'Niet alleen voor wedstrijdboksers'

DOETINCHEM – Peter Verhaegh is 17 jaar en een talentvol kickbokser met diverse wereldtitels op zijn naam. Vorige maand opende hij zijn eigen kickboksschool. "Hier willen we kickboksers naar een hoger niveau brengen."

door Hans Hissink

Peter Verhaegh begon met kickboksen toen hij 10 jaar was. Inmiddels heeft hij diverse Europese titels en wereldtitels op zijn naam staan. Vorige maand opende hij zijn eigen kickboksschool. "Dit wilde ik al een tijdje, maar er kon geen geschikte locatie gevonden worden. Op een gegeven moment kregen we een tip dat er een ruimte gehuurd kon worden in de oude gevangenis in De Kruisberg. Een ideale zaal met veel parkeergelegenheid. De ruimte hebben we opgeknapt en mooi gemaakt met onder meer spullen van sponsoren."

Vader Frenkie Verhaegh is blij met de kickboksschool. "In iedere dojo (een zaal waar gevechtssporten worden beoefend) waar ik met Peter kwam zei hij "dit wil ik zelf ook". Het is de enige old school kickboksschool in de omgeving." Er is een duidelijk verschil met het kickboksen bij een gewone sportschool. "Daar kun je de basistechnieken van het kickboksen wel leren, maar dan houdt het op. Bij ons gaan we verder met de ontwikkeling van iedere kickbokser en willen hen naar een hoger niveau brengen. Uiteindelijk willen we wedstrijdvechters creëren waarmee we naar grotere kickboksevenementen kunnen," vervolgt Peter Verhaegh.
Naast Peter Verhaegh is Worja Afsardalir trainer bij de boksschool. Hij heeft de talentvolle kickbokser in een eerdere periode naar grote successen begeleid.

De pas geopende kickboksschool is er echter niet alleen voor wedstrijdboksers. De gemiddelde, recreatieve sporter kan er terecht om fitter te worden en gewicht te verliezen. "Naast kickbokstrainingen voor volwassenen bieden we ook jeugdkickbokslessen aan en bokszaktrainingen. Op dit moment zijn er zo'n 40 mensen aan het sporten bij ons. De jongste is 5 jaar. Maar er komen ook veel dames die wat weerbaarder willen worden. Daarnaast bieden we kinderen met een beperking de mogelijkheid om bij ons te sporten en zo hun zelfvertrouwen op te bouwen. Het sociale aspect is zeker zo belangrijk als het sportieve aspect. Je krijgt net dat duwtje in de rug dat je nodig hebt," vertelt vader Verhaegh.
De toekomst is duidelijk voor vader en zoon Verhaegh. "Hoofdzaak is om Peter en zijn jongere broertje Willem op het hoogste niveau te laten kickboksen. Daarnaast zou het mooi zijn om een dojo te hebben waar we van kunnen leven en waar we oud mee kunnen worden."


Iedereen is welkom voor een gratis proefles kickboksen of bokszaktraining. Wanneer na de proefles besloten wordt om te gaan trainen bij de kickboksschool aan de Hogenslagweg 8 in Doetinchem, dan zijn de eerste vijf lessen gratis.

verhaegh-kickboxing.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden