De winnende foto van Martijn Beretta.
De winnende foto van Martijn Beretta. (Foto: )

Leerling Metzo College wint landelijke foto-contest

Metzo College-leerling Marijn Beretta (13) uit Doetinchem heeft de fotowedstrijd gewonnen die door de Onderwijsraad was uitgeschreven in verband met het honderdjarig jubileum. Marijn maakte de winnende foto met een mobieltje. Zijn 'echte fototoestel' was thuis.

DOETINCHEM - "Toen we de informatie van de onderwijsraad kregen over de fotowedstrijd, inspireerde ons dat om eerst als school zelf een fotowedstrijd te organiseren", vertelt facilitair manager Christian ter Heijne van het Metzo College, die één van de juryleden was van de schoolstrijd. Uiteindelijk werd de winnende foto van Marijn gebruikt voor de poster van de open dag van het Metzo College. Marijn ontving een exemplaar van zijn foto gedrukt op canvas. "Vervolgens hebben we drie foto's ingestuurd naar de onderwijsraad en in de categorie voortgezet onderwijs kwam de foto van Marijn als winnaar uit de bus."

Marijn zit in de eerste klas en was aangenaam verrast dat hij won. "Samen met mijn klasgenoten Jens Winkelman, Milan Barth en Thijs Willemsen hebben we deze foto gemaakt. Zij staan op de foto. Ik heb op het knopje gedrukt", vertelt Marijn. De kans dat Marijn beroepsfotograaf wordt is klein: "Ik wil automonteur worden."

Meer berichten