De cheque wordt overhandigd. (foto: Roel Kleinpenning)
De cheque wordt overhandigd. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

'Zwaar, maar wel superleuk'

DOETINCHEM - Onder grote belangstelling en de themesong 'Here Comes The Sun' van The Beatles, werden afgelopen zondagmiddag om 15.00 uur de 65 deelnemers aan de Care4Life run binnengehaald op het Simonsplein. "De gekozen goede doelen verdienen de aandacht en ondersteuning."

door Hans Hissink

De goede doelen waarvoor dit jaar gelopen werd waren Hospicegroep De Lelie in Winterswijk, Hospice Zutphen en Inloophuis De Oude IJssel en Stichting Sravana in Doetinchem. Claudi de Vries, één van de organisatoren en voor de eerste keer deelnemer, was ondanks de vermoeidheid ontzettend enthousiast. "Het was best zwaar door het vele bergop lopen, maar superleuk. We hebben het met ons allen gedaan het was allemaal heel goed verzorgd. Het motto 'samen bereik je meer' is wel van toepassing geweest. Ik ben supertrots, maar voel mijn benen wel. Vanavond zal ik wel instorten," vertelt zij met een glimlach. Een andere deelnemer en tevens één van de organisatoren, Mike Timmer, roemde de run en de goede doelen. "Door wat zij betekenen voor veel mensen verdienen de goede doelen de aandacht en ondersteuning. Daar hebben wij en alle vrijwilligers het voor gedaan. Het voelt goed. Het is toch uniek wanneer er midden in de nacht 12 vrijwilligers ons van broodjes en drinken komen voorzien."
Bjorn Harbers maakte tijdens zijn dankwoord de groep deelnemers een compliment. "Dit was echt een unieke groep. Er is geen onvertogen woord gevallen, het was leuk, gezellig, maar ook af en toe best emotioneel."
Care4Life bracht het fantastische bedrag van 35.200 euro op. PieterJan Eshuis van Stichting Sravana en Henk Wubbels van Inloophuis De Oude IJssel dankten de deelnemers en organisatie.

BAX2Give Care4Life

BAX2Give is in 2013 opgericht door BAX advocaten belastingkundigen. Deze stichting heeft tot doel het ondersteunen en organiseren van allerlei sportieve activiteiten voor diverse goede doelen. Care4Life run is de zesde editie van een BAX2Give evenement. Voorgaande evenementen brachten in totaal 140.000 euro op die aan goede doelen werden geschonken. Deze keer werd door 65 deelnemers in een soort estafettevorm, in 24 uur en in etappes, de afstand van Maastricht naar Doetinchem (240 kilometer) hardlopend en fietsend afgelegd.

bax2give.nl

Meer berichten