Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer bekijkt 't anders

Herkansing

Iedereen die wel eens heeft gekeken naar balletje balletje kent die ervaring. Je weet zeker onder welke beker het balletje ligt en toch gaat het steeds mis. Nu weet ik thuis ook nooit iets te liggen, dus ken ik dat gevoel.

De laatste keer dat wij dat zagen was op vakantie in Spanje. Als toeschouwer zie je vingervlugge oplichters aan het werk. Er staan altijd mensen te kijken, het zorgt blijkbaar voor vermaak. Ik hoor daar niet meer bij en kijk heel wat liever naar standwerkers en straattheater. Op vakantie zoeken we altijd of er straatartiesten in de regio zijn, en in de wat grotere steden is het in de zomer vaak wel ergens raak. Het is ook een leuke manier om mensen te ontmoetten, want terrassen, straattheater en vakantiegevoel horen bij elkaar.

Sinds wij op de mooist denkbare locatie wonen hebben we dat gevoel bijna altijd . Zondag 7 juli komt daar een extra dimensie bij want dan is het ‘Theaterfestival Buitengewoon’ weer in onze vóór en achtertuin: De binnenstad van Doetinchem. Het is ook een dag om terug te denken aan een zonnige vakantie, waar wij in Luzern de meest komische act sinds jaren zagen van een geweldige artiest: This Maag. Zwitsers en humor is geen vanzelfsprekende combinatie. (oud-) Cabaretier Emil Steinbecher en Tis Maag, humoristen pur sang, maken dat gemis met z’n tweeën helemaal goed. De 'lange latten’ hebben mij nooit getrokken, maar als This Maag het Simonsplein zondag om gaat toveren in een skigebied ga ik voor het eerst op wintersport.

Een ding is zeker dat wordt weer lachen: een geslaagde vakantie dus. Het Spaanse Mimegezelschap Puntmoc werd ons al eens aangeraden in een Spaans Hotel. De ober zei: ‘ jullie Spaans is goed genoeg om deze niet pratende broers te verstaan’. Het was echter zo enorm druk dat wij alleen het voortdurend lachende publiek hebben gehoord.

Zondag gaan wij ‘thuis’ voor de herkansing.

Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden