Grote belangstelling voor lezing ‘De aanpak bij autisme’

Doetinchem - Op 1 juli komt Geef me de 5 met haar lezing 'De aanpak bij autisme' naar Schouwburg Amphion. Ruim 850 mensen zullen de lezing bijwonen. In deze lezing geeft de Doetinchemse autisme-expert Colette de Bruin haar toehoorders de 'HOE'. Hoe ga je om met iemand met autisme? Wat kun jij doen om de relatie te versterken, veiligheid te bieden en juist ook om zelfstandigheid te vergroten? Er is veel mogelijk, maar daar zijn ouders, (zorg)begeleiders en onderwijsprofessionals hard bij nodig.

'Ik zie nog zo veel schrijnende situaties in gezinnen, op scholen en in zorginstellingen, dat kan echt anders', vertelt Geef me de 5-grondlegger en orthopedagogisch gedragsdeskundige Colette de Bruin. 'Als je begrijpt wat autisme is, kun je het gedrag dat daaruit volgt plaatsen én er anders mee omgaan. Niemand met autisme gedraagt zich met opzet vervelend. Repeterend gedrag, niet doen wat je vraagt, plotselinge woede-uitbarstingen, niet zelfstandig zijn in taken waarbij dat wel zou moeten gezien de leeftijd, het zijn allemaal signalen. Daarachter schuilt een grote hulpvraag. Als je die herkent als ouder, leerkracht of zorgprofessional, kun je rust en duidelijkheid scheppen en toewerken naar meer zelfstandigheid. Ga terug naar de oorzaak van het gedrag en stem daar je aanpak op af.'

Wegens overweldigende belangstelling herhaalt De Bruin haar lezingentour 'Dit is autisme' en 'De aanpak bij autisme'. Sinds de lancering van het boek Dit is autisme, in november 2017 woonden zo'n 40.000 mensen deze lezingen bij. Veel toehoorders die vol zorgen binnenkomen, verlaten met nieuwe inzichten en praktische tips opgelucht de zaal. De lezing van 1 juli is uitverkocht. Voor de lezing van 26 september – ook in Doetinchem – zijn nog kaarten verkrijgbaar. De toegangsprijs per lezing is 15 euro. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Data en locaties staan vermeld op www.geefmede5.nl/lezingen/aanbod.

Meer berichten