Kidsgames Braamt 2019: een zonnig succes!

Braamt - 1.265 bezoekers genoten zondag 30 juni van de Kidsgames 2019 in Braamt! Ook dit jaar was het weer een succesvol familie-/kinderevenement met diverse BN'ers, activiteiten en workshops. Zo kwamen topkok Pierre Wind, vloggerbroers Milan Knol en Enzo Knol langs.

Al vóór 10 uur stond er een flinke rij enthousiaste gezinnen voor de ingang. Eenmaal binnen verspreidden de kids zich met plattegrond in de hand al snel over het hele terrein. Van mountainbiken, kanovaren, gamen en broodjes bakken bij het vuur tot workshops van Pierre Wind en Milan Knol, er was voor elk wat wils. ''Als kers op de taart kwam ook vlogger Enzo Knol mee naar de Kidsgames. Op dat moment stond Markant Outdoorcentrum even op z'n kop, het was een gekkenhuis'', blikt Jeanette Mertens terug.

Jeanette Mertens is regiomanager van Kruiswerk Achterhoek en Liemers en kijkt met trots terug op de Kidsgames 2019: "De Kidsgames waren ook dit jaar weer een groot succes. Het was mooi om te zien dat ouders met hun kinderen zo aandachtig bezig waren met alle
activiteiten." "Het leukste vond ik om te zien dat iedereen enorm veel plezier heeft gehad en niet alleen bij het online gamen zat. Alles draait om een goede balans waarbij buiten spelen enorm belangrijk is ", vertelt Jeanette enthousiast.

Hitte = waterpret

De organisatie was al voorbereid op het warme weer. Zo kreeg iedereen bij de entree een waterflesje dat de hele dag op het hele terrein kon worden bijgevuld. Voor meer verkoeling kon men terecht bij het ondeugende spelletje 'Natte Sponzen Food Battle', de watersproeier en bij het kanoën. Daarnaast was ook voldoende fruit gratis beschikbaar gesteld.

Kruiswerk Achterhoek en Liemers is de regionale ledenvereniging en organiseert sinds 2017 elk jaar de Kidsgames. Het concept van de Kidsgames bestaat uit de drie pijlers 'Food', 'Outdoor' en 'Gaming'. Hiermee probeert Kruiswerk de bezoekers op een leuke manier
ouders bewust te maken over de dagelijkse balans die belangrijk, maar soms lastig is te behouden: een balans tussen binnen en/of online spelen en buitenspelen. Maar ook samen met je kind leuke dingen doen. De Kidsgames is een toegankelijk en laagdrempelig familieevenement waar elk gezin van kan genieten!

Meer berichten