Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Camperplaats

Vrijdagmiddag werd in Doetinchem de gemeentelijke camperplaats geopend aan de rand van de Varkensweide tegenover het pannenkoekenschip.

Een bont gezelschap luisterde naar wethouder Ingrid Lambregts die alle mensen rond het aanvalsplan binnenstad prees vanwege inzet en geduld om de Oude IJssel bij de binnenstad te betrekken. Mooi dat duizendpoot Paul Gerritsen werd genoemd als een van de mensen die al járen geleden vroeg om camperplaatsen voor de snelst groeiende groep vakantiegangers in Europa.

Ingrid keek rond of ze Paul zag en feliciteerde hem als verstokte camperfanaat met het eindelijk binnenhalen van de voorzieningen. Naast mij werd lachend gefluisterd dat Paul uitgerekend die week zijn camper had verkocht.

Daar stonden ze te glanzen, zes luxe vakantieverblijven op wielen vlak bij jachthaven de Ank. Ik dacht terug aan de tijd dat mijn jongste broer en ik voor het eerst op vakantie gingen met onze vriendinnen. Wij hadden een VW-busje gehuurd en een tentje geleend. Toen wij eindelijk in Duitsland een camping opreden, vielen wij zo uit de toon dat wij besloten iets meer ‘passends ’ te zoeken. Alleen al de visuitrusting van de caravanbezitter naast ons was meer waard dan ons totale schamele bezit. Ons buitenmeubilair bestond uit vier vissersstoeltjes, een gammel tafeltje en een bank, die we uit de bus haalden zodat we er om beurt op konden zitten en zo in de bus voor twee slaapplaatsen zorgden. Verder hadden we een grote butagasfles, een tweepits gaskomfoor en voor ieder een diep bord, bestek en een mok voor de koffie en/of wijn. Een uur later kwamen we terecht op een grasveld naast een boerderijtje in de buurt van Remagen. Onze bus zag er uit als die volgestouwde busjes met Turken die toen nog op vakantie naar hun thuisland reden.

De voorzieningen waren minder dan nu aan de Oude IJssel, maar wij hadden de vakantie van ons leven, kan geen luxe camper(plaats) tegen op.

Goed gaon

Meer berichten