Woonvoorziening met zorg in Gaanderen geopend door bewoners

Gaanderen - Het pand van Sité Woondiensten aan de Gieterijstraat 5-7-9 in Gaanderen is verbouwd tot  nieuwe woningen voor jongvolwassenen met autisme. De woningen aan de Gieterijstraat bieden een tussenstap tussen beschermd wonen en zelfstandig wonen. Het pand aan de Gieterijstraat telt twaalf moderne appartementen waar bewoners zelfstandig kunnen wonen, met hulp binnen handbereik. Door samen te werken met zorgpartijen is het mogelijk om maatwerk te bieden. Met de onthulling van een picknickbank openden bewoners Maarten van Haren en Daniëlle Vleeming op vrijdag 28 juni trots de nieuwe woonlocatie in Gaanderen. 

De officiële opening is gevierd samen met bewoners, medewerkers van De Lichtenvoorde, wethouder Ingrid Lambregts, de bouwende partijen en opdrachtgever Sité Woondiensten. Om de woonlocatie officieel te openen, kregen de bewoners een mooie picknicktafel uitgereikt. Hier kunnen zij allemaal gebruik van maken op hun zelfstandige woonplek. 

Zelfstandig wonen met begeleiding
Met appartementen aan de Gieterijstraat is Gaanderen een woonlocatie rijker voor mensen die onder begeleiding willen groeien naar zelfstandig wonen. De appartementen zijn zonder felle verlichting en zo geluidsarm mogelijk ingericht. In de meeste appartementen staat bijvoorbeeld een kast voor de wasmachine. De bewoners huren hun eigen appartement van Sité Woondiensten. Het doel van de woonlocatie is zoveel mogelijk maatschappelijk zelfstandig zijn. Als maatschappelijke organisatie vindt Sité het belangrijk om extra aandacht te hebben voor doelgroepen die hulp nodig hebben bij het wonen. De pas geopende woonlocatie van De Lichtenvoorde is een mooi voorbeeld van samen met partners de mogelijkheden bekijken om maatwerk te kunnen bieden. 

Meer berichten