Vanaf 1 oktober alle producten gemeentewinkel 100 % op afspraak

DOETINCHEM - Vanaf 1 oktober werkt de gemeentewinkel volledig op afspraak. Inwoners kunnen via de website een afspraak inplannen of tijdens kantooruren bellen met 0314-377377 voor het aanvragen van verschillende documenten zoals reisdocumenten, rijbewijs of uittreksels. Het binnenlopen in de ochtenden – zonder afspraak - komt hiermee te vervallen.

Documenten ophalen kan wel zonder afspraak.
Wethouder Huizinga: "Een afspraak maken is snel gedaan via onze website. Inwoners die digitaal niet vaardig zijn, mogen natuurlijk ook altijd bellen voor een afspraak. Een afspraak maken is wel een extra handeling. Maar het voordeel is dat iemand direct geholpen wordt, door de juiste medewerker op het goede moment. En inwoners hebben ook op donderdagavond de kans om op afspraak te komen."
Om de overgang naar 100% op afspraak soepel te laten verlopen is een overbruggingsperiode ingebouwd tot januari 2020. Bij spoed of maatwerk wordt altijd gekeken naar de mogelijkheden.
De telefonische bereikbaarheid van de gemeentewinkel wordt vanaf oktober ook aangepast. Op vrijdagmiddag is de gemeentewinkel niet meer bereikbaar.

Meer berichten