Dineke Bobbink, Mariël Kampshoff en Maud van Sonsbeek (vlnr) bij Blend
Dineke Bobbink, Mariël Kampshoff en Maud van Sonsbeek (vlnr) bij Blend (Foto: PR)

'Jongere generatie naar Blend halen'

DOETINCHEM - Blend heeft een vaste groep bezoekers die regelmatig aanwezig is bij de evenementen die daar georganiseerd worden. Speciaal voor een jongere doelgroep komt aankomende zaterdag DJ Jay Davis naar Blend. "Op deze manier willen we de jongere generatie laten kennismaken met Blend."

door Hans Hissink

Na eerst een korte periode aan de Waterstraat te hebben gezeten, is Blend bijna vier jaar geleden neergestreken aan de Gasthuisstraat. Mariël Kampshoff heeft de evenementenlocatie in die tijd een gezicht gegeven in het Doetinchemse uitgaanscircuit. "We hebben een vaste groep bezoekers opgebouwd door live optredens, workshops en andere evenementen te organiseren. Die vaste groep bezoekers zijn niet de jongsten meer," vertelt Kampshoff lachend.

Nieuwe inzichten

Op een gegeven moment maakte Dineke Bobbink haar intrede bij Blend. "Dineke heeft ons nieuwe inzichten gegeven. Na een jaar bij Blend te hebben geholpen vroeg zij zich af waarom er zo weinig twintigers en dertigers aanwezig waren tijdens de evenementen die wij organiseerden. Dat was eigenlijk het begin van het initiatief om een jongere generatie naar Blend te halen," legt de creatieve Kampshoff uit.

Maud van Sonsbeek, werkzaam bij Stadscafé Simons waar Dineke Bobbink collega van haar was, kwam als mede-organisator van 'Doetinchem op de planken' in contact met Mariël Kampshoff. Bobbink wilde Van Sonsbeek er graag bij hebben om ideeën te ontwikkelen om een jongere doelgroep aan te boren. De drie vullen elkaar aan volgens Kampshoff. "De combinatie is gewoon heel leuk. We bekijken het alle drie vanuit een ander perspectief."

Kampshoff, Van Sonsbeek en Bobbink zijn een avond bij elkaar gaan zitten. "Bevestigd werd dat de jongere generatie een plek zoekt, tel daarbij op dat Blend die jongere generatie zoekt en de cirkel is rond. Er moest alleen nog een naam worden verzonnen voor het evenement. Dat was niet gemakkelijk totdat er iemand spontaan riep "where the f*ck is Blend"."

Eerste editie

De eerste editie op 22 juni heeft bewezen dat het evenement daadwerkelijk een functie vervult. Het is een soort microclubben, een nieuwe hype onder het motto 'op tijd stappen en op tijd stoppen. "Van acht tot twaalf willen we graag twintigers en dertigers laten genieten van een soort festivalsfeer op een unieke locatie, met goede drank, hapjes en een lekkere beat. Dat is gezien het aantal bezoekers en de geluiden die we gehoord hebben zeer zeker gelukt. Na twaalf uur ga je lekker naar huis of ga je verder feesten in de stad,"
Aankomende zaterdag begint de avond met DJ Jay Davis om 20.00 uur. Tot 00.00 uur kan er gechilled en gedanst worden bij Blend aan de Gasthuisstraat 13 in Doetinchem.

facebook.com/blenddoetinchem/

Meer berichten