Guy Davis treedt op in het nieuwe Dijkhuis. Foto: PR
Guy Davis treedt op in het nieuwe Dijkhuis. Foto: PR (Foto: )

Muzikale toppers in Nieuwe Dijkhuis

DOETINCHEM - Inspiratiecentrum Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem gaat door! In ieder geval tot 1 december. Met een gevarieerd programma vol internationale singer-songwriters, cabaretiers, de geweldige zangeres Denise Jannah, bluesgigant Guy Davis en theaterdominee David Heek.

Het Nieuwe Dijkhuis is gevestigd in de voormalige baptistenkapel aan de Burgemeester Van Nispenstraat. Het sfeervolle gebouw is één van de weinige rijksmonumenten in Doetinchem.
Het vierde seizoen van het Nieuwe Dijkhuis begint op zaterdag 5 oktober met een tribute aan de moeder van alle gospelzangeressen Mahalia Jackson. De tribute wordt gegeven door de Nederlandse jazz- en soulzangeres Denise Jannah. Deze bijzondere vrouw heeft onder andere furore gemaakt op North Sea Jazz en ze is winnares van twee Edisons.
Andere hoogtepunten zijn optredens van bluesgigant Guy Davis uit Amerika, singer-songwriter Martyn Joseph uit Wales, theaterdominee David Heek en de voorstelling van het even muzikale als knotsgekke duo Bright Blue Gorilla uit Los Angeles.
,,Hier kunnen we mee thuiskomen", reageert een enthousiaste programmeur Gerco Mons van het Nieuwe Dijkhuis in reactie op de programmering. ,,Ik heb geprobeerd weer een programma in elkaar te steken van internationale topkwaliteit. En ik word heel blij van het idee dat deze artiesten bij ons op bezoek komen."
Het is altijd een beetje zoeken naar voorstellingen die bij ons in de grote zaal passen. Met name vanwege de uitzonderlijke sfeer en de akoestiek. Het is echt heel tof om hier gerenommeerde namen als Gijs Scholten van Aschat, Tangarine en Mathilde Santing binnen te zien komen en direct te zien vallen voor die sfeer en akoestiek."
Of ook na 1 december van dit jaar nog genoten kan worden van voorstellingen en concerten in de sfeervolle zaal is nog afwachten. Het pand staat te koop. Het idee is om de activiteiten van het Nieuwe Dijkhuis onder te brengen bij de nieuwe eigenaar. Of dat gaat lukken is nog de vraag.

Meer berichten