Guus is de enige die altijd op de open dag van de Graafschap aanwezig is! (foto: Roel Kleinpenning)
Guus is de enige die altijd op de open dag van de Graafschap aanwezig is! (foto: Roel Kleinpenning)

Open dag bij Graafschap

door Hans Hissink

DOETINCHEM - Aankomende zondag 4 augustus is er weer de traditionele open dag van De Graafschap. De altijd druk bezochte seizoenstart voor veel supporters wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Osasuna.

Na een voetballoze periode beleven veel supporters tijdens de open dag hun seizoenstart. Om 13.30 uur gaan de poorten van De Vijverberg open waarna er genoeg te beleven valt op de parkeerplaats voor het stadion.

Het 'De Graafschap' museum is nadrukkelijk aanwezig met memorabel materiaal waardoor oude tijden herleven. Uiteraard laat supportersvereniging Superboeren zich zien. Bij hen kunnen onder andere diverse fanartikelen worden gekocht, wordt informatie over de Superboerenpoule gegeven waarmee mooie prijzen zijn te winnen. Maar ook de Superboertjes hebben een eigen plek, kunnen er seizoenkaarten worden gekocht en is er merchandise te koop waaronder de nieuwe wedstrijdshirts. Er is genoeg te eten en te drinken en de kinderen, Superboeren in de dop, kunnen zich vermaken met Dikke Bertha, in de zweefmolen, in de Panna Arena, met het levend tafelvoetbal en het populaire spel Twister. De Graafschap eSporter Mike Boesveld is aanwezig om met en tegen de Superboeren te gamen.

Bij de ingang van de parkeerplaats worden handtekeningenkaarten uitgedeeld. Tussen 14.30 en 15.30 uur kunnen de supporters handtekeningen en foto's bemachtigen bij spelers en staf die op het plein rondlopen.

Net zoals ieder jaar is er een podium waarop één en ander te zien en te horen is. Onder andere het De Graafschap G-team wordt voorgesteld. Dit team start aankomend seizoen in de Bijzondere Eredivisie. Natuurlijk worden een aantal nieuwe spelers en de nieuwe trainer Mike Snoei geïnterviewd.

De dag wordt afgesloten met de gratis te bezoeken wedstrijd tegen Club Atlético Osasuna. Deze ploeg uit het Spaanse Pamplona speelt aankomend seizoen in de Primera Division. Om 16.00 uur gaan de poorten van het Spinnekoplein en de tribunes open, om 16.30 uur begint de warming-up, 16.55 uur is de spelerspresentatie tijdens de opkomst voor de wedstrijd. Rond 17.00 is de aftrap voor de laatste testcase voor de start van de competitie.

De nieuwe trainer Mike Snoei legt de lat hoog voor het aankomende seizoen. "Ik zeg dat we kampioen willen worden. Dat kan naïef of dom zijn, maar ik roep het niet zo maar. We hebben een goede selectie die bovenin de eerste divisie mee kan doen. Natuurlijk zijn er nog vijf, zes ploegen die dat willen", vertrouwde hij De Gelderlander vorige week toe. De competitie begint volgende week vrijdag met een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, de club van trainer Henk de Jong, die afgelopen seizoen de Superboeren niet voor de Eredivisie kon behouden.

Meer berichten