Joyce en Harald worden ondersteund door zoon Sander en vrijwilligers.
Joyce en Harald worden ondersteund door zoon Sander en vrijwilligers. (Foto: )

Re-sell uit Doetinchem vindt nieuwe locatie

DOETINCHEM/ZUTPHEN - Harald Esman en Joyce Aalbers van kringloopwinkel Re-Sell zijn na 22 jaar in Doetinchem met hun kringloopzaak verhuisd naar woonboulevard Zutphen.

Hier openden ze vorige week hun zaak op een nieuwe locatie aan het Polplein.

Harald zit al vanaf zijn vijftiende in de handel. In het centrum van Doetinchem startte hij destijds met een kringloopwinkel. ''Dat was nieuw voor die tijd. Je had bijna geen kringloopzaken in de Achterhoek. Ook het concept waarbij mensen die spullen inbrachten, een vergoeding kregen, was nieuw. In de loop der jaren werd het aanbod minder, vooral door Marktplaats. Iedereen is nu immers een beetje handelaar geworden. Veel kringloopwinkels zijn opgekomen en weer verdwenen. Toch hebben wij ons hoofd altijd boven water gehouden.Het is ook een kwestie van volhouden.''
Harald en Joyce worden bijgestaan door zoon Sander, een aantal vrijwilligers, Wajongers of mensen met een beperking. De ondernemers moesten Doetinchem verlaten omdat hun oude pand, dat werd gehuurd, asbest bevatte. Harald: ''Bovendien werden we in het centrum helemaal ingesloten door bebouwing.We moesten dus naar een andere plek uitkijken. Vanuit onze woonplaats is Zutphen best te doen.'' .

Meer berichten