Foto: Pr

Technisch school voor voetlicht

DOETINCHEM - Op de Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2019 blikt het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers terug op verschillende aspecten uit de wederopbouwperiode en de geschiedenis van de Algemene Technische School (ATS) voor Doetinchem en omstreken.

Deze school was tot 2009 in 't Brewinc gevestigd. Dit gebouw biedt nu onderdak aan onder andere de Bibliotheek en het Erfgoedcentrum.

Het programma op beide dagen omvat interviews met oud-leraren en -leerlingen van de ATS in 'Klasgenoten stijl' door journalist Erik Hagelstein, foto's, films, een lezing over de sgraffito's van 't Brewinc door oud-journalist Rob Lureman en livemuziek van de Doetinchemse band Two Planets. U waant zich weer even terug in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Vindt u het leuk om uw favoriete platen uit die tijd mee te nemen? Dat kan. In de hal van 't Brewinc introduceert een diskjockey uw plaat. Op de studiezaal is een selectie wederopbouwarchief te zien en geven studiezaalmedewerkers uitleg over archiefonderzoek. De interviews zijn op beide dagen om 11.00 en 14.00 uur en de lezing over de sgraffito's van 't Brewinc om 11.30 en 14.30 uur. Interviews en lezingen vinden plaats bij de enige sgraffito van de hand van Hans Uko Gorter die in 't Brewinc is achtergebleven, namelijk die van de drie musicerende clowns.

Op zaterdag 14 september is er van 10.30 tot 15.00 uur in de Brewinczaal op de eerste verdieping een grote streekboekenmarkt waarop interessante streekboeken voor lage prijzen te koop zijn.

Meer berichten