Ger Melissen: "Er is voor ieder wat wils.". (foto: Roel Kleinpenning)
Ger Melissen: "Er is voor ieder wat wils.". (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

'Ontdek en beleef je derde jeugd'

DOETINCHEM – De eerste Achterhoekse Senioren Spelen beleven de primeur tijdens de Nationale Sportweek. Op 24 en 25 september is sportpark De Bezelhorst in Doetinchem het podium van dit unieke evenement. "Het heeft niet alleen als doel heeft om zoveel mogelijk senioren in beweging te brengen, maar ook om elkaar te ontmoeten en vooral samen te zijn."

door Hans Hissink

'Ontdek en beleef je derde jeugd', dat is het motto van de eerste Achterhoekse Senioren Spelen. Hieraan doen niet alleen de sportverenigingen op sportpark De Bezelhorst mee, maar ook veel lokale en regionale verenigingen en organisaties.

Veel keuze

"Er staan 22 verschillende sporten op de menukaart. Ook denksporten zoals bridge en schaken. Er kan een stadswandeling gemaakt worden en naast walking football met onder andere DZC'68, kan men ook meedoen aan walking rugby, dat voor het eerst gepresenteerd wordt in de regio. Line-dance staat op het programma, er is een voetgolfbaan en er kan meegedaan worden aan koersbal of bowls waar een demonstratieteam uit Haaksbergen laat zien hoe deze sport beleefd wordt. Er is voor ieder wat wils," vertelt Ger Melissen, samen met Maarten Stiggelbout initiatiefnemer die de Senioren Spelen mogelijk maken in samenwerking met onder andere de sportverenigingen op sportpark De Bezelhorst.

Organisaties zoals Sportservice Doetinchem, Achterhoek in Beweging en Kruiswerk Achterhoek en Liemers juichen het initiatief toe. "Maar ook verschillende sportbonden hebben hun medewerking toegezegd. De kegelbond legt een kegelbaan aan, de biljartbond zet twee dagen een biljarttafel neer. De ouderenbond denkt mee. Vanuit nationale gedachten kunnen op deze manier regionaal en lokaal activiteiten georganiseerd worden," legt Melissen uit. "Er zijn nog te weinig sport- en beweegactiviteiten voor deze doelgroep. Daarnaast komen zij onvoldoende met elkaar in contact en zullen dit soort initiatieven dus ook bijdragen aan het sociale aspect. Het gaat bij de Senioren Spelen dan ook niet om het winnen, maar om het laagdrempelig bewegen, denken, ontmoeten, meedoen en vooral samen zijn."
Wanneer deelnemers meedoen aan minimaal vier activiteiten dan ontvangen zij een certificaat van deelname met de zogenaamde Achterhoekse duim.
De eerste Achterhoekse Senioren Spelen vinden plaats op sportpark De Bezelhorst op 24 en 25 september van 11.00 tot 16.00 uur. Deelname aan het evenement is gratis. Iedere bezoeker van 55 jaar en ouder kan meedoen. Er kan zowel individueel als in groepsverband zoals per familie, vriendengroep of straat meegedaan worden. Aanmelden mag, maar is niet verplicht. Vanaf 10 september is het volledige programma bekend en aan te vragen.

Alle informatie is te verkrijgen bij Ger Melissen (e-mail: gspmelissen@planet.nl, telefoon 06-23233501).

Meer berichten