Foto: c.r.knoop, Rene Knoop

Nederlands Symfonie Project 2019

Doetinchem - De jaarlijkse concertreeks van het Nederlands Symfonie Project vindt komende weken weer plaats. Dit projectmatige symfonieorkest bestaat uit conservatoriumstudenten, recent afgestuurde professionele musici en top-amateurs en heeft als doel jonge, getalenteerde musici ervaring op te laten doen met het spelen van grote werken uit het symfonische repertoire. Op donderdag 22 augustus te zien in schouwburg Amphion in Doetinchem, om 19.30 uur. Entree is gratis.

Daarnaast bevordert het Nederlands Symfonie Project artistieke kruisbestuiving door telkens de samenwerking te zoeken met andere kunstvormen. De artistieke leiding van het geheel is in handen van dirigent Pim Cuijpers.

Het Nederlands Symfonie Project presenteert deze zomer een tot de verbeelding sprekend programma. Het openingswerk is Prélude à l'après-midi d'un Faune van Claude Debussy. Dit impressionistische werk, naar het gelijknamige gedicht door Stéphane Mallarmé, verhaalt over een faun, die op een zwoele ochtend wakker wordt en dagdroomt over sensuele nimfen. Het concert vervolgt met de Cinderella Suite no. 1 van Sergej Prokofjev. Hierin is het betoverende sprookje Assepoester te horen, met het bal, het glazen muiltje en de klok die middernacht slaat… Tijdens de uitvoering van deze suite zal zandkunstenaar Gert van der Vijver dit verhaal met zandschilderingen nog een extra dimensie geven.
Na de pauze speelt het orkest Richard Strauss' magistrale Don Quichote. In dit werk over de gelijknamige Spaanse edelman die ten strijde trok tegen schapen en windmolens, de hoofdpersoon uit het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes, wordt de solopartij gespeeld door celliste Eline Hensels, winnaar van het Nationaal Celloconcours 2018.
Met dit programma nemen de musici van het Nederlands Symfonie Project de luisteraar mee naar een andere werkelijkheid: één waarin fantasie, illusies, het bovennatuurlijke en bedriegende schijn hand in hand gaan.

www.nederlandssymfonieproject.nl.

Meer berichten