World Servants Doetinchem had in 2016 tijdens het Stadsfeest een kraam in de Hambergerstraat voor hun project DoeMyanmar
World Servants Doetinchem had in 2016 tijdens het Stadsfeest een kraam in de Hambergerstraat voor hun project DoeMyanmar (Foto: Yoram Harmsen)

World Servants Doetinchem presenteert zich tijdens Stadsfeest

Doetinchem - Deelnemers van World Servants Doetinchem vertellen bezoekers van het Stadsfeest over hun werkvakantie in de zomer van 2020. Dan gaan zij met een groep van vooral jongeren uit Doetinchem en omgeving drie weken in Ecuador helpen met de bouw van een cacaoverwerkingcentrum voor coöperatie van cacaoboeren. Die kunnen daar hun cacaobonen in opslaan en verwerken. Hierdoor verbetert de kwaliteit van hun cacaobonen, waar zij een hogere prijs voor kunnen ontvangen.
De deelnemers van dit fairtrade-project 2020 Ecuador betalen een deel van de projectkosten zelf en proberen de rest met actiesvoeren en door donaties en giften bij elkaar te krijgen.

Tijdens het Stadfeest op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september heeft World Servants Doetinchem een kraam in het Mark Tennantplantsoen. Om geld in te zamelen houden de deelnemers van ongeveer 11 tot 5 uur een verloting en verkopen ze fairtrade en slaafvrije Tony’s Chocolonely-repen. Ook kan er bij de kraam worden gesjoeld en voor de (allerkleinsten) is er onder meer een grabbelton.

Meer berichten