Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Gratis Stadsfeest?

‘Neen’, zou Philip Freriks zeggen, gratis bestaat niet. Als het stadsfeest donderdag losbarst, is onze agenda bijna leeg in verband met het grootse feest in de binnenstad. Een enorme klus voor bestuur en vrijwilligers.

Wij realiseren ons vaak niet hoeveel dagen weken, wat heet maanden voorbereiding zo’n evenement vraagt. Ik ben zo vrij om de gehele organisatie een dikke pluim te geven voor het prachtige programma, klasse!

Stel dat u morgen tijdens de Dancetour niet wilt hupsen bij de D toren, dan adviseer ik een ontdekkingstocht naar het Simonsplein. Donderdagavond krijgen acht jonge toptalenten de kans ons te verrassen tijdens een avond klassieke muziek. De kenners zullen er zeker zijn, maar het kan ook een prachtige gelegenheid zijn, kennis te maken met de toegankelijke klassieke muziek van acht jonge dames. Het kan zou zo maar uw muzikale ontdekking van het jaar worden.

Vanaf vrijdag staat de Grutstraat in het teken van Blues tot Rock. Uiteraard heb ik favorieten, maar er staan zoveel topacts geprogrammeerd dat ik er zo drie dolle dagen van kan maken. Toch ga ik dat niet doen, want ik wil ook genieten van het gevarieerde programma op het gezellige Simonsplein en het stemmige Mark Tennant plantsoen.

Geen enkele kritische noot? Jawel, maar een kleintje, het wordt mij allemaal bijna een beetje teveel voor drie en een halve dag. Af en toen wil ik op adem komen en daar is bijna geen tijd voor. De programmering is zo groots dat ik pleit er een feestweek van te maken. Prima PR voor de stad en een extra reden voor de gemeente de portemonnee ‘echt’ te trekken. De politiek mag zich niet verschuilen achter de kreet van “een zich terugtrekkende overheid”.

Doetinchem pak je kans met zoveel enthousiaste vrijwilligers en het sociaal denkende bedrijfsleven die er voor zorgt dat wij gratis naar het stadsfeest kunnen. Want gratis? Neen, iemand zal moeten betalen.

Goed gaon .

Meer berichten