Vakbonden maken na jaar balans op van Achterhoek Board

Doetinchem - Een jaar na de start van de Achterhoek Board maken het CNV en de FNV in de regio de balans op van de samenwerking tussen overheden, onderwijs en maatschappelijke organisaties. Dat gebeurt dinsdagavond 3 september tijdens een ledenvergadering in het Vakbondshuis in Doetinchem.

Precies een jaar eerder installeerde de Achterhoek Raad het nieuwe regiobestuur. Tegelijkertijd hielden de vakbonden een bijeenkomst in de Radstake om te bespreken hoe leerlingen, werkzoekenden en werknemers invloed konden uitoefenen op de nieuwe governance.

De vakbeweging is niet uitgenodigd om deel te nemen aan de Achterhoek Board, maar praat wel mee aan de Thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt.

'Praat niet alleen over mensen, maar mét mensen', was een jaar geleden de kernboodschap van de vakbondsleden. Ze formuleerden drie aanbevelingen aan de Board en de Raad: geef voortdurend aandacht aan ethiek op de arbeidsmarkt (eerlijk werk en inkomen), gebruik slimme techniek juist ook om werknemers met een medische beperking gemakkelijker te laten werken en stimuleer een levenlang leren zodat werknemers bijblijven op de razendsnel veranderende arbeidsmarkt.

De afgevaardigden van CNV en FNV aan de Thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt doen tijdens de komende ledenvergadering verslag van de voortgang om politiek, beleid en uitvoering in het belang van hun achterban te beïnvloeden. Tevens presenteren zij hun ambities en plannen.

De ledenvergadering is op dinsdag 3 september 2019 en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in het Vakbondshuis van de FNV, Terborgseweg 36 in Doetinchem. Ook niet-leden zijn welkom.

Meer berichten