De Hoop vol verhalen

Doetinchem - In de Hoop worden op zaterdag 14 en zondag 15 september tijdens Open Monumentendag verhalen verteld en gespeeld waarin de geschiedenis van de wijk centraal staat.

Je ontmoet mensen uit je wijk onder meer in hun huiskamers, het Canadapark en op het voormalige siloterrein. Vertrek is om 11.00, 13.00 en 15.00 uur bij Fort Gary Horse. Het publiek wandelt in een uur met de reisleiders van plek naar plek.

Theatermaker Jos Spijkers opent bij de tank, Annemieke Bremmer vraagt twee oudere dames over wonen en leven in de wijk door de jaren heen, Bart-Jan Tijman vertelt over zijn budgetgarage en korte, absurde scenes zijn te zien bij de Kapperskolk door Annie en Joke.

Zondag zijn er andere voorstellingen: De Silo brandt, gespeeld en verteld door Andre Renskens. Mijn huis; Hier ben ik geboren, getogen en gebleven. Rob Vriezen weet zo ongeveer alles van vroeger en vertelt er ronduit over. Eendjes voeren. Over verschillende generaties Turkse Nederlanders. En ook deze dag de korte scenes bij de Kapperskolk door Annie en Joke.

Deelname is gratis en opgeven kan via www.theaterindehoop.nl.


Naast deze reis door de tijd en de wijk zal Abel Pieter de Vries, architect en zoon van Piet de Vries, die het merendeel van de woningen ontworpen heeft, op zaterdag om 12 en 14 uur een wandeling maken door de wijk en u laten kijken door zijn ogen. Met het Houten huizenverhaal verteld door Andre Renskens. Start bij Fort Gary Horse. Hier hoeft u zich niet voor op te geven.

Meer berichten