Nationale Sportweek

DOETINCHEM - De Nationale Sportweek is van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september. Gedurende deze week worden er diverse activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Hierbij krijgen de sportverenigingen een speciale rol.
Ongeveer 35 sportaanbieders uit de gemeente Doetinchem verzamelen zich op zondag 22 september van 11.00 tot 15.00 uur op het Marktplein, waar zij hun aanbod tonen en waar jong en oud kan kennismaken met het diverse sportaanbod, variërend van turnen tot bridge, (aangepast) hockey tot atletiek.
Gezamenlijk 10 minuten bewegen om 10.00 uur, dat is waar de 10@10 challenge voor staat. Deze challenge wordt tijdens de Sportweek actief ingezet binnen het onderwijs, de zorg, maar ook via de social media kanalen van Sportservice Doetinchem.

Tijdens de Dag van de beweegmakelaar krijgen mensen de mogelijkheid om vrijblijvend een gesprek te voeren met de beweegmakelaar van Sportservice Doetinchem. Deze helpt mensen bij het vinden van een beweegactiviteit die past bij zijn/haar wensen en mogelijkheden. Hij is te vinden op de markt op het Marktplein op dinsdag 24 september van 9.00 tot 13.00 uur. Tevens is de beweegmakelaar actief tijdens de Seniorenspelen op dinsdag en woensdag, georganiseerd door vv Doetinchem op Sportpark de Bezelhorst.
Na een succesvolle eerste editie zal dit jaar voor het tweede jaar het Wandel Festival Doetinchem worden georganiseerd bij ARGO Atletiek op zondag 29 september. Wandel 3, 6 of 12 kilometer door de mooie omgeving van Doetinchem. Het evenement is er voor de getrainde wandelaar, maar ook juist voor de onervaren wandelaar in alle leeftijden. Het evenement start om 10.00 uur.

www.doetinchemsport.nl.

Meer berichten