Drie dagen en drie nachten optrekken met mensen van een andere generatie

Doetinchem - Wat gebeurt er als je drie dagen en en nachten lang op elkaars lip zit? Kan het gezellig worden en ook blijven? Hoe kom je de tijd door? Ontstaan er bijzondere contacten, kunnen vooroordelen op de schop? De Gruitpoort gaat de uitdaging aan.

"We zoeken zes jongeren (tussen pakweg 16 en 26 jaar) en zes ouderen (65+) die mee willen doen aan de Slowdate Overnight."

De eerste kennismakingsavond voor geïnteresseerden is op donderdagavond 26 september op de Gruitpoort. De uiteindelijke groep verblijft samen met begeleider Boaz Boele van donderdag 24 oktober 17.00 uur tot zondag 27 oktober 17.00 uur op de Gruitpoort. De Slowdate Overnight wordt met een feestelijke bijeenkomst met publiek afgesloten.

Het programma

Eigenlijk is er geen uitgewerkt programma, want de Slowdate Overnight wordt een gemeenschappelijke expeditie. Dat betekent dat er weinig van te voren vastligt. Boaz draagt wel allerlei ideeën aan, maar de deelnemers bepalen uiteindelijk zelf de invulling van het programma. Mogelijkheden te over en tijd genoeg om elkaar te ontmoeten, in gesprek te raken, activiteiten te ontplooien. Samen voor de maaltijden zorgen hoort er uiteraard ook bij. De jongeren slapen op matrasjes in de Gruitpoort, de ouderen krijgen het comfort van hotel Ruimzicht. 

"De deelnemers zijn onbekenden voor elkaar. Niet alleen het verschil in leeftijd zal groot zijn, want we streven ook naar diversiteit in achtergrond, leefstijl en levenservaring. Ongetwijfeld zal er minstens één overeenkomst zijn: interesse in andere mensen."

Voorafgaand aan de Slowdate Overnight zijn er drie kennismakingsavonden onder leiding van Boaz: donderdagavond 26 september, 3 en 17 oktober van 18.30 uur tot 20.30 uur op de Gruitpoort. Het doel is elkaar een beetje te leren kennen, te brainstormen over de aanpak van de expeditie en vooral een beetje in de stemming te komen. Na de tweede keer beslis je of je je wilt aanmelden voor de Slowdate Overnight. Uit de aanmeldingen worden dan 12 deelnemers gekozen. Zij komen op 10 oktober nog een keer. Alle anderen kunnen tijdens de Slowdate Overnight aan losse activiteiten meedoen. En iedereen is welkom bij de feestelijke afsluiting.

"Dankzij de ondersteuning van verschillende fondsen hoeven we aan de deelnemers geen financiële bijdrage te vragen. De deelnemers die met de Slowdate Overnight meedoen, vragen we akkoord te gaan met een aantal schriftelijke afspraken."

Aanmelden kan tot 19 september via info@gruitpoort.nl.

Meer berichten