65 jaar De Graafschap

Poging tot positivisme

door Noud van de Louw

Ik ben de afgelopen week hoofdschuddend door het leven gegaan en ik merk dat ik het moeilijk vind om ook maar iets positiefs te zeggen over de hele situatie. Maar om dat toch te proberen en het een plekje te geven probeer ik te omschrijven hoe ik afgelopen seizoen heb beleefd en hoe we nu verder kunnen.

We startten natuurlijk geweldig thuis tegen Feyenoord. Met weliswaar veel geluk trokken we een 2-0 overwinning over de streep met toch wel redelijk D'RAN-voetbal. Dikke prima. Maar toen. Een reeks van kansloze verliespartijen - met een tweetal opstekers tegen Willem II en Excelsior - viel ons ten deel en het gevoel van machteloosheid werd groter en groter. D'RAN-voetbal wilden we potdommenan zien, Dat kregen we net voor de winterstop tegen Vitesse te zien, een gelijkspel, maar dat boeide even niet, we konden met een hoopvol hart de winterstop in.

Nog zonder versterkingen kwamen we als de wiedeweerga uit de winterstop door met 5-1 te winnen van directe concurrent Fortuna Sittard. De opportunist in ons begon te geloven. De week erop verlies je weer met 0-2 van Excelsior. De Graafschap ten voeten uit.

Met versterkingen Benschop en Matusiwa brak een sterke periode aan met een overtuigende overwinning op NAC en magische uitoverwinningen bij PEC en Heerenveen uit (beide 0-3). Maar ook de wedstrijden die weliswaar niet gewonnen werden gaven hoop voor de toekomst en die opportunist in ons durfde even te denken aan rechtstreekse handhaving. Het bleef slechts bij die illusie. Want wat zijn we met z'n allen eens te meer gedesillusioneerd. Ik in ieder geval wel.

Want wat gebeurde er in godsnaam die bewuste avond in eigen huis tegen Sparta. Het elftal op de mat leek wel vervreemd van zijn eigen achterban. Hadden onze jongens dan zelf last gekregen van het Vijverberg-effect? Compleet machteloos lieten we handhaving uit onze handen glippen en nu moeten we weer op maandagavond tegen fucking Jong FC Utreg, die verdomde vrijdagavond en bij uitwedstrijden 90 minuten naar een schakelkanaal zitten kijken in de hoop op één of twee momenten van het team dat wij dan supporten.

Het was een seizoen van erop of eronder. Aanhaken en verder bouwen of afhaken en opnieuw beginnen. Het is het tweede geworden en dat is dan ook precies wat we gaan doen opnieuw beginnen met alles wat we hebben dat is namelijk elkaar en de club en dat is genoeg. Dat pakken ze ons niet af.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden