De spanning is van de gezichten af te lezen. (foto: indehekken.net)
De spanning is van de gezichten af te lezen. (foto: indehekken.net) (Foto: )
65 jaar De Graafschap

Soms diep verdriet, soms intens geluk

65 jaar De Graafschap

door Noud van de Louw

De Graafschap bestaat 65 jaar. in het kader van het jubileum is er de komende maanden een grote tentoonstelling te zien in het Stadsmusuem Doetinchem. Naar aanleiding hiervan beschrijft Noud van de Louw zijn De Graafschap gevoel in een serie verhalen.

Doetinchem - De spanning die we afgelopen jaar thuis tegen Almere City in de play-off finale hebben moeten doorstaan was ondraaglijk.

Een late, maar o zo belangrijke penalty in de heenwedstrijd had ervoor gezorgd dat we met een prima uitgangspositie op de Vijverberg het klusje af konden maken. Maar, we zouden De Graafschap niet zijn als het allemaal gemakkelijk ging. Het werd alles behalve een gemakkelijke middag.
Het is de 93ste minuut bij een stand van 2-1 als er een vrije trap wordt genomen door Almere City. We zijn luttele seconden verwijderd van promotie, maar als Almere weet te scoren zijn zij degenen die promoveren, want de uitgoals tellen dubbel. Ze gooien de bal nog eenmaal voor de goal als de bal via een kluts voor het hoofd van de Almere-spits belandt. De tijd lijkt stil te staan en ergens in je Superboerenhart weet je dat het typisch De Graafschap zou zijn als dit nog misgaat. Alles lijkt in slow motion te gaan en de promotie door onze vingers te glippen als Robert Klaasen met een waanzinnige karatekick voor de bal gaat en ervoor zorgt dat de Almeerse spits zijn hoofd terugtrekt. De bal wordt weggewerkt en de scheids fluit af. We zijn terug. De intense angst wordt omgezet in een schreeuwende euforie.
De kans dat we dit jaar degraderen uit de Eredivisie is zeer wel aanwezig. Wij zijn een club van vallen en opstaan, luctor et emergo ofwel worstelen en bovenkomen. Dat maakt ons een intense club. Onze dalen zijn diep, maar onze pieken zijn des te hoger. We zijn bevoorrecht met een club als deze. Onze club is zwarte komedie, het leven zoals het is. Een lach en een traan, een traan om die lach, een lach om die traan. Onze club zal altijd blijven bestaan.

Meer berichten