Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer bekijkt 't anders

Inspiratie

Afgelopen week was ik op het Inspiratiefestival ‘8RHK'.Toen ik een armbandje om kreeg vroeg ik nog gekscherend of de festivallocatie in Ruurlo een ‘All -in resort’ was.

Een mij onbekende gast vroeg of men bij het ontwerpen van het logo naar LLKR Doetinchem had gekeken. Een van de jonge dames zei hem vriendelijk dat zij hem niet goed had verstaan. "Komt", aldus de goedlachse bezoeker, "omdat ik geen KLNKRS gebruik, blijkt nogal in te zijn."

Eenmaal op het feestelijk aangeklede festivalterrein bleek de term All-in helemaal waar. De eerste mensen die ik aansprak, konden mij niet antwoorden omdat men de mond vol had van de overdaad aan heerlijkheden die werden aangeboden.

Toen ik midden op de middag het zoveelste aanbod iets te eten vriendelijk afsloeg omdat ik spontaan ook al aan gewicht win, werd mij charmant uitgelegd dat ik nu in de Achterhoek was en dat men dat hier zo gewend is. De dame bedoelde het goed en kon niet weten dat ik al meer dan 75 jaar geleden hier geboren ben en in alles een echte Achterhoeker.

De prima presentator met een aangeboren talent om mensen enthousiast te maken vond dat de bezoekers zich vanaf nu Ambassadeur van de Achterhoek mochten noemen.

Dat er nog meer talenten rondliepen bleek toen de jongerengroep ‘De Achterban’ uit Doetinchem in gesprek ging met het overwegend oudere publiek. Waarom zou je als jongere in de Achterhoek blijven, was het centrale thema. Een van de bezoekers vond dat we elkaar niet aan moeten praten dat er geen toekomst in onze Euroregio ligt met een maakindustrie op hoog niveau, waarvan er zich een aantal presenteerden.

Prima voorzieningen, vonden de jongeren, al miste men een extra HBO-opleiding in Doetinchem. De jongelui vonden vooral de gemeenschapszin hier zoveel beter dan in de Randstad.

Door hun enthousiasme werden zij 'mijn hoop en inspiratiebron’ van de middag.

Goed gaon.

Meer berichten