KISSterious vlnr: Starchild: Mauri Oliver, Catman: Keffin Hauser, Demon: Erik Schut, Spaceman: Maarten van Schoorl. Foto: A Nice Try Production.
KISSterious vlnr: Starchild: Mauri Oliver, Catman: Keffin Hauser, Demon: Erik Schut, Spaceman: Maarten van Schoorl. Foto: A Nice Try Production. (Foto: KISSterious met rechts Maarten van Schoorl als the Spaceman. Foto: A Nice Try Production.)

Maarten van Schoorl met KISSterious

DOETINCHEM - KISSterious, de ultieme KISS tributeband, verzorgde onlangs nog een spraakmakend optreden tijdens Huntenpop. Maar voor de formatie blijft het niet bij optredens in Nederland alleen. Eind oktober spelen ze in Miami in Amerika tijdens een mega groot evenement voor KISS fans. Eén van de bandleden van KISSterious is oud-Ulftenaar Maarten van Schoorl.

door Marcel van Berkum

"Alle credits aan Gemma", zegt rockgitarist Maarten van Schoorl. Het was zijn vriendin die het voor mekaar kreeg dat de Nederlandse band in Miami speelt. Dat kwam zo. Elk jaar vertrekt er vanuit Miami in Florida een cruise met rock- en vooral KISS fans voor een 5-daagse reis naar de Bahama's. Dit jaar is de cruise van 30 oktober tot en met 4 november. Onderweg treden de legendarische glamrockers zelf diverse malen op o.a. ook akoestisch. Daarnaast speelt er alle dagen een keur aan hardrock formaties op verschillende podia op het cruiseschip The Norwegian Pearl, dat stijf is volgeboekt met 2400 passagiers. De leden van de Nederlandse band KISSterious besloten dit jaar de toepasselijke vakantiereis boordevol muziek te boeken en mee te gaan met the KISS Kruise, die voor het negende jaar in successie wordt georganiseerd.

KISS Kruise

Gemma Vels, de vriendin van Maarten van Schoorl, ontdekte dat er voor vertrek twee dagen lang een pre-party wordt gehouden in Miami om alvast met live muziek in de stemming te komen. Ook hier spelen Amerikaanse formaties van naam. Gemma bedacht dat een optreden daar een geweldig voorspel van hun rockvakantie zou zijn. Zij is altijd enthousiast aanwezig tijdens de optredens van haar vriend. Gemma is één van de grootste fans van zijn muziek en schroomt niet dat kenbaar te maken. Zij benaderde de organisatoren van de pre-party via Facebook met de vraag of het mogelijk was dat KISSterious er zou kunnen spelen. Dit had uiteraard voor de Amerikanen wel enige uitleg nodig. De Amerikaanse organisatie in het zuiden van Amerika was onbekend met de Europese rockscene en de band KISSterious. Maar Gemma bleef fanatiek aandringen en overspoelde de organisatie met informatie. Het was genoeg om de organisatoren ervan te overtuigen, dat men te maken had met een kwaliteitsformatie, die in Nederland een steeds vollere agenda krijgt en uitverkochte zalen trekt. "En zo komt het dat KISSterious als enige Europese formatie speelt op de pre-party van the KISS Kruise", vertelt Maarten trots.

Van Ulft
Oud-Ulftenaar Maarten van Schoorl verhuisde in 2007 met vriendin Gemma naar Doetinchem waar hij gitaarschool Progression overnam. In de Achterhoek en langzamerhand in de rest van Nederland staat hij bij rockliefhebbers bekend als een virtuoze en spectaculaire gitarist. De autodidact speelde in diverse regioformaties, zoals Quiet. De laatste jaren is hij succesvol met Huphter en KISSterious. Via Facebook deelt hij regelmatig verbluffende eigen opnames.

gitaarschool-progression.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden