Vlnr: Sulti Keijzer, Bennie Wieggers en Wilco Veldhorst. (foto: Roel Kleinpenning)
Vlnr: Sulti Keijzer, Bennie Wieggers en Wilco Veldhorst. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Nieuwe locatie voor FNV Vakbondshuis

Doetinchem – Het FNV Vakbondshuis opent op zaterdag 21 september officieel de deuren met een ludieke openingsactie. Belangstellenden kunnen binnenlopen om te ontdekken wat de FNV voor hen kan betekenen. Ook niet-leden zijn welkom. Bestuurders en vrijwilligers geven antwoord op vragen over werk en inkomen.

door Carla van der Meer

Het FNV Vakbondshuis wordt om 14.00 uur officieel geopend door Mark Boumans, voorzitter van Achterhoek Board, en Hans Hoek, lid Algemeen Bestuur FNV, houdt een toespraak. Voorafgaand aan de opening is er een optreden van Hans Keuper, Achterhoeks troubadour en ook bekend van Boh Foi Toch. De inloop is om 13.30 uur.

Advies

"De bezoekers kunnen een rondgang door het gebouw maken om te kijken wat we als vakvereniging in de Achterhoek, maar ook landelijk doen", zegt Bennie Wieggers, voorzitter lokaal en voorzitter senioren Achterhoek. "We geven antwoord op vragen over werk en inkomen, ziekte, ontslag, WW, pensioen, belasting, loopbaanbegeleiding en grensarbeid. Of we geven advies aan iemand die wil weten welk werk bij hem of haar past."

De FNV zit sinds 1990 al in Doetinchem. De nieuwe locatie aan de Terborgseweg 36 is de vierde locatie. Het is nu voor het eerst dat de locatie ook een Vakbondshuis is. "We hebben in Nederland in elk van de 36 arbeidsmarktregio's één centrale plek", vertelt Wilco Veldhorst, bestuurder lokaal / regionaal. Op verschillende plekken is er ook een Vakbondshuis waar kadergroepen bijeen komen en bezoekers vrij kunnen inlopen voor informatie." "We richten ons ook op jonge mensen", aldus Veldhorst. "We kijken naar wat hen aanspreekt. We willen ons vernieuwen. In die zin is het Vakbondhuis ook opgezet."

De meeste vakbondshuizen hebben één foto van een bijzondere plek in de stad. "Wij hebben er twee, van het gemeentehuis in Doetinchem en de DRU in Ulft", vertelt Sulti Keijzer, regiomedewerker vakbond Oost-Nederland. "De locatie in Doetinchem is een van de nieuwste Vakbondshuizen die geopend wordt. Er zijn momenteel op 26 locaties Vakbondshuizen." Het Vakbondshuis in Doetinchem is sinds april open. Maar de opening is uitgesteld tot 21 september vanwege de werkzaamheden aan de Terborgseweg. "De aanloop is al behoorlijk goed", vindt Wieggers. "We zitten hier ook op een mooie zichtlocatie, dicht bij het station", zegt Veldhorst. "Deze plek heeft een goede bereikbaarheid."

Op dinsdagmorgen is er een inloopochtend voor senioren. "Dit noemen we koffietijd voor senioren", zegt Wieggers. "Ze kunnen een kopje koffie komen drinken en ondertussen formulieren laten invullen of vragen stellen." "We leveren service naar de mensen toe", geeft Veldhorst aan. "Ook aan mensen die geen lid zijn van FNV.

www.fnv.nl/service-contact/in-jouw-regio/gelderland

Meer berichten