Aandragen kandidaten kinder- en jeugdlintjes

Doetinchem - Dit jaar worden er in gemeente Doetinchem weer kinder- en jeugdlintjes uitgereikt. Met dit initiatief wil de gemeente kinderen en jongeren in het zonnetje zetten die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de medemens of de gemeenschap.

Directies van basisscholen en voortgezet onderwijs kunnen leerlingen (tot en met 17 jaar) voordragen voor een kinder- of jeugdlintje. Burgemeester Mark Boumans reikt de lintjes op vrijdag 22 november aanstaande uit in de raadzaal van het stadhuis.

De aan te dragen kinderen en jongeren moeten zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de medemens of de gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan een kind of jongere die spontaan hulpbehoevenden in de wijk helpt met de boodschappen of geregeld bij ouderen op bezoek gaat. Of een groep leerlingen die actie voert tegen zinloos geweld. Er zijn tal van kinderen en jongeren die bijzondere vrijwilligersactiviteiten verrichten en in aanmerking komen voor een lintje.
De kandidaten voor kinder- en jeugdlintjes kunnen tot 31 oktober worden aangemeld bij team kabinet van gemeente Doetinchem, via 0314-377212 of kabinet@doetinchem.nl.

Meer berichten