Stichting Het Wasmandje

Doetinchem - Thea Hankel begint woensdag 18 september de stichting Het Wasmandje in Doetinchem. De vrijwilligers wassen, strijken en vouwen de was voor iedereen die daar behoefte aan heeft, ook voor verenigingen, bedrijven en andere organisaties.

"Mijn motivatie om een Het Wasmandje te starten is ontstaan uit de gedachte om mensen te kunnen helpen en om op deze manier een steentje bij te dragen aan onze maatschappij. Omdat er veel wordt bezuinigd in de zorg en mantelzorgers vaak tijd te kort komen, leek me dit een mooie uitdaging."

Een kleine vier jaar geleden startte Hankel onder de vleugels van de Stadskamer en via de Naorbefons is toen een startkapitaal van tweemaal 2.000 euro gekregen. "Dat geld hebben we geïnvesteerd in wasmachines, drogers en andere opstartbenodigdheden. Afgelopen februari hebben wij onze vleugels gespreid en zijn wij onze eigen stichting geworden. Wij hebben nu een eigen onderkomen, en met behulp van stichting Doen hebben we een mooi startkapitaal gekregen om onze eerste stappen te kunnen maken voor de verbouwing en de eerste belangrijke benodigdheden."

Mijn doelstelling was ouderen en andere zorgvragers. Maar na eenmaal een beetje bekendheid te hebben gekregen wordt er nu ook veel gebruik gemaakt van het wasmandje door gezinnen. Papa en mama werken beide en hebben kinderen en komen vaak ook tijd te kort. Ouderen komen vaak even de was brengen en drinken een bakkie koffie/thee. Door een aantal vrijwilligers wordt het hele gebeuren draaiende gehouden en met elkaar dragen we een klein `bedrijfje` De meeste vrijwilligers hebben voorheen zelf dagbesteding gedaan vanuit een zorginstelling of doen dit nog steeds. Wij hebben de haal en breng service. Dit doen we met de bakfiets voor een kleine vergoeding. De klant kan het ook zelf halen en brengen. Door onze groei van het afgelopen jaar hebben we ook regelmatig was buiten Doetinchem en dit wordt meestal gehaald door vrijwilligers die beschikken over een auto. Naast het wassen hebben we ook een kledingreparaties. Voor meer info kunt u terecht op www.hetwasmandje.nl / Tel: 06-31336729 Email: info@hetwasmandje.nl

Thea Hankel

Meer berichten