Cursussen genealogie en paleografie

Doetinchem - Een archiefonderzoeker of genealoog krijgt vroeg of laat te maken met teksten uit de 16e en 17e eeuw. Dan kan het oude schrift een obstakel zijn. In de cursus paleografie leert men de beginselen van het lezen en begrijpen van oud schrift. U leert de betekenis van in onbruik geraakte woorden en leert spellingsvormen en afkortingen begrijpen. Het cursusmateriaal is geselecteerd uit Gelderse bronnen en specifieke problemen met regionale geschriften krijgen extra aandacht.

De cursus is zowel bedoeld voor genealogen die zich voor het eerst met archiefstukken in 16e en 17e eeuws handschrift gaan bezighouden, als voor genealogen die al eerder een cursus paleografie hebben gevolgd maar hun bedrevenheid (deels) zijn kwijtgeraakt. De cursus is op tien vrijdagen vanaf 4 oktober van 13.30 tot 16.00 uur. Kosten 80 euro.De cursus genealogie voor gevorderden start 11 oktober en is een vervolg op de basiscursus genealogie en leert u verder te zoeken in minder voor de hand liggende archieven. U leert zoeken in belastingregisters, militieregisters en in rechterlijke en notariële archieven. Tevens komen het ordenen en publiceren van onderzoeksresultaten aan bod. De kosten zijn 25 euro.

Alle cursussen vinden plaats bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers in 't Brewinc aan de IJsselkade 13 in Doetinchem.

Opgave via info@ecal.nu of 0314-787078.

Meer berichten