Foto: Monkey Business Images

Nationale Sportweek sluit af met Wandel Festival Doetinchem

Doetinchem - Wandelaars kunnen zondag 29 september vanaf sportpark De Bezelhorst starten voor routes van 3, 6 en 12 kilometer tijdens het Wandel Festival.

Het aantal Doetinchemse wandelaars is de afgelopen jaren flink gestegen. Onder leiding van Sportservice Doetinchem zijn in de hele stad verschillende wandelgroepen opgestart. "Het wandelen is hier in korte tijd populair geworden", zegt buurtsportcoach Rob Wentink. "Wij willen graag iets organiseren om al die wandelaars bij elkaar te brengen en daarnaast is het een prachtig 'toetje' van de Nationale Sportweek."

Het Wandel Festival start zondag om 10.00 uur met een gezamenlijke warming-up op het terrein van atletiekvereniging ARGO op sportpark de Bezelhorst. Vervolgens is er keuze uit afstanden van 3, 6 en 12 kilometer in het buitengebied van Doetinchem. Iedereen kan meedoen. Jonge en oudere, ervaren en onervaren wandelaars. De deelname is gratis.

In samenwerking met het ClaudicatioNet, een regionaal netwerk van fysiotherapeuten is dit jaar een nieuwe route georganiseerd. Deze route is speciaal voor deelnemers die niet zo'n grote afstand kunnen lopen. Bijvoorbeeld voor inwoners met claudicatio benen, COPD of reuma.

Het Wandel Festival is een samenwerking tussen Sportservice Doetinchem, ARGO Atletiek, de Achterhoekse Wandelvierdaagse en het Claudicationet.

Inschrijven kan tot en met woensdag 25 september via de website. Na-inschrijven is op de dag zelf mogelijk vanaf 9.00 uur op het terrein van ARGO Atletiek.

www.sportservicedoetinchem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden