Peace Posters in de hal van het Gemeentehuis
Peace Posters in de hal van het Gemeentehuis (Foto: Jarno Koren)

Kinderen tekenen voor de vrede

Doetinchem - Van vrijdag 4 oktober tot vrijdag 11 oktober hangen in de hal van het gemeentehuis te Doetinchem posters gemaakt door leerlingen van basisschool OCTA, OBS Canadaschool, OBS Hogenkamp en de Montessorischool De Pas, allen uit Doetinchem.

De tekeningen zijn gemaakt in het kader van de Peace Poster wedstrijd, een wereldwijd evenement, georganiseerd door de Lions organisatie. Lions club Doetinchem doet ook daaraan mee.

De bedoeling is het thema Vrede bespreekbaar te maken onder de jeugd. Schoolkinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar maken een poster met thema betreffende vrede. Dit jaar is de titel “Journey of Peace”. Tevoren is in de les aandacht besteed aan het thema vrede.

Het publiek kan een stem uitbrengen en er is een deskundige jury. Samen bepalen zij de winnaar.

Vrijdagavond 11 oktober wordt in de raadszaal van het gemeentehuis in Doetinchem de winnaar bekend gemaakt ten overstaan van kinderen, leerkrachten, ouders, familie, Lionsleden en andere belangstellenden. De winnaar dingt mee naar de eerste prijs landelijk en de Nederlandse winnaar gaat naar de Verenigde Naties in New York voor de wereldwijde winnaar.

Een en ander begint om 19.00 uur. De kinderen en hun “supporters” worden ontvangen met koffie, thee en limonade met wat erbij, ter beschikking gesteld door de Gemeente. Daarna worden de posters besproken in de Raadszaal. Elke leerling wordt gevraagd iets over zijn/haar tekening te vertellen. En een lid van de jury geeft deskundig commentaar. Voor ieder kind is er een presentje. Daarna worden de winnaar van de jury en de winnaar van de publieksprijs (meeste stemmen vergaard in de hal) bekend gemaakt. Voor deze twee winnaars is er nog een extra (klein) presentje.

Meer berichten