Foto:

Op ATB door de kruisberg

DOETINCHEM/LAAG KEPPEL - De toerclub Steenderen houdt op zondag 20 oktober voor de veertiende keer de Kruisbergtocht. Deze uitdagende ATB-tocht start bij sporthal de Hessenhal in Hoog Keppel en gaat langs de mooiste plekken rondom Keppel en Doetinchem over De Kruisberg en door diverse landgoederen zoals Enghuizen, Hagen, Ulenpas, de bossen rond Hoog- en Laag Keppel, Doetinchem en Hummelo. De start is die dag tussen 08.30 en 10.30 uur.Deze tocht wordt door volgens de organisatie vele honderden deelnemers als mooiste uit de regio beoordeeld.

De route heeft alles in zich, steile heuvels met moeilijke technische beklimmingen op de Kruisberg zelf, smalle single tracks maar ook brede bospaden met prachtige doorkijkjes. Deze unieke tocht wordt georganiseerd dankzij toestemming van vele instanties, zoals Natuurmonumenten, Het Geldersch Landschap, particuliere eigenaren, Motorcross vereniging TCD Hummelo en de boswachterij. Hierdoor is het mogelijk om alleen deze dag op unieke plaatsen te rijden die anders gesloten zijn. Deze tocht wordt steeds door vele honderden deelnemers als mooiste uit de regio beoordeeld.

Net voor de pauze is er een zeer technisch parcours van ruim 1 kilometer uitgezet met bijna 100 hoogtemeters aan uitdagende beklimmingen. Naast een 40 kilometer-route is ook een tocht van 25 kilometer uitgezet, een ideale afstand voor beginnende ATB'ers, maar ook voor de jeugd met mooie bospaden en uitdagende heuveltjes.

Meer berichten