Wim Vriezen (links) en Eelco Walraven, organisatie Popronde Doetinchem.
Wim Vriezen (links) en Eelco Walraven, organisatie Popronde Doetinchem. (Foto: Roel Kleinpenning)

'Doetinchem warme muziekstad'

DOETINCHEM – Popronde Nederland komt naar Doetinchem! Vrijdagavond 18 oktober zijn er 42 muzikale acts te bewonderen op 20 locaties. "Het is de springplank van de Nederlandse muziekwereld."

door Hans Hissink

De Staat, Racoon, Kensington, Dotan en Chef's Special zijn mede dankzij de Popronde groot geworden. Voor onbekende bands is het de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. Dankzij Wim Vriezen, Eelco Walraven, Huub Kerkhoffs en Citymanager Jos Tiemessen strijkt de Popronde in Doetinchem neer. "Na verschillende Poprondes bezocht te hebben had ik het idee dat dit ook in Doetinchem moest kunnen. Uiteindelijk is het gelukt om samen met Eelco, Huub en Jos Popronde Doetinchem neer te zetten," legt Vriezen uit.

Muziekstad

De 20 locaties waar de talentvolle muziekacts optreden waren direct enthousiast. Volgens muziekkenner en –liefhebber Eelco Walraven hebben zij nergens een 'nee' gekregen. "Zelfs bij locaties die niet bekend staan om live optredens zoals Bakker Bart, Goodies en Milky Way. Hierdoor blijkt maar weer dat Doetinchem een warme muziekstad is."

Er kon gekozen worden uit 141 sing-a-song writers en bands. "We hebben alle drie een lijst gemaakt met muziek die wij bij de stad vinden passen. Vervolgens hebben we gekeken welke act het best bij een bepaalde locatie past. Zo zijn we tot het programma gekomen." aldus Walraven. Op het podium bij Merleyn staan bands die door muziekplatform '3voor12' van de VPRO geselecteerd zijn. Bij Club 22-24 staan de favorieten van muziektijdschrift OOR.

De drie muziekliefhebbers Vriezen, Walraven en Kerkhoffs hebben uiteraard zelf voorkeur voor bepaalde bands. Wim Vriezen tipt Kat Skills. Zij spelen om 22.00 uur bij Paddy's. Walraven vindt Tricklebolt (20.30 uur bij De Engelenbak) en The Koalaz (00.30 uur bij Gringo's) een bezoek waard. "Dit overigens zonder de andere bands tekort te doen," vult Walraven met een glimlach aan.

Naast de optredens vinden een aantal workshops plaats. In De Gruitpoort treedt hip-hop duo GIAN niet alleen op, maar geven Johnny Ray en Eddie Dukan ook een hip-hop workshop. Lorrèn vertelt in het Nieuwe Dijkhuis over hoe het is om zangeres te zijn en wat je er voor moet doen en laten.

Er is veel te zien en te luisteren op vrijdagavond 18 oktober, die in Club 22-24 met een afterparty wordt afgesloten door hip-hop formatie Destructive Penguins. De organisatie van Popronde Doetinchem verwacht veel bezoekers. "Waar om de hoek vind je zulke goede en talentvolle bands die ook nog eens gratis te bezoeken zijn?" De datum voor de volgende Popronde editie in Doetinchem is al bekend, vrijdag 23 oktober 2020.

popronde.nl/steden/doetinchem

Meer berichten