Vrijwilliger en vluchteling
Vrijwilliger en vluchteling (Foto: Goedele Monnens)

VluchtelingenWerk Doetinchem zoekt vrijwilligers

Doetinchem - Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Waar de regels anders zijn en het openbaar vervoer of de gezondheidszorg niet zo werkt als je gewend bent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek. VluchtelingenWerk zoekt maatschappelijk begeleiders, die vluchtelingen begeleiden in de eerste periode in Doetinchem, waar zoveel voor hen nieuw is.
Als maatschappelijk begeleider help je bij het regelen van allerlei praktische zaken en het op weg helpen in een voor hen onbekende gemeente. Denk bijvoorbeeld aan wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. De tijdsbesteding is circa twee dagdelen per week.

Informatie: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/doetinchem en kijk bij de vacatures. Of mail naar vrijwilliger-oost@vluchtelingenwerk.nl.
 

Meer berichten