Medewerkers Sité Woondiensten in gesprek met huurders

Doetinchem - Ruim 40 medewerkers van woningcorporatie Sité Woondiensten gingen zaterdagochtend 12 oktober de Bloemenbuurt in om ideeën van huurders op te halen die betrekking hebben op een goed contact met de buren en prettig samen leven in de wijk. De Doetinchemse woningcorporatie vindt het belangrijk om te luisteren naar wat huurders nodig hebben en daar zoveel mogelijk bij aan te sluiten. Het is dan ook het vijfde jaar op rij dat Sité de landelijke Dag van het Huren aangrijpt om met een groot deel van de organisatie de huurders op te zoeken en met hen in gesprek te gaan.

Goed contact met de buren
Naar tevredenheid wonen gaat over meer dan alleen een goed en betaalbaar dak boven je hoofd. Sité hecht er dan ook groot belang aan dat haar huurders in een prettige sfeer samen leven in de wijk. Els Birkenhäger, directeur-bestuurder bij Sité Woondiensten: "Als je goed contact hebt met je buren, leef je veel prettiger samen in de buurt. Als je elkaar kent en regelmatig spreekt, of misschien zelfs zo nu en dan iets voor of met elkaar doet, dan is de drempel bovendien lager om het bespreekbaar te maken als er iets is."

De wijk in
Om te horen hoe hun huurders het contact met de buren beoordelen, gingen zaterdagochtend ruim 40 medewerkers van de Achterhoekse woningcorporatie de Bloemenbuurt in. Bij circa 100 adressen belden ze aan voor een goed gesprek. Birkenhäger: "We stelden onze huurders vragen over hoe het contact met de buren is, wat Sité kan bijdragen aan prettig samen leven in de buurt en wat voor rol de huurders daarbij voor zichzelf zien." Als dank voor het gesprek ontvingen huurders een tegoedbon voor een verse appeltaart.

Doen wat nodig is
De reacties waren overwegend positief. De ene huurder is wat meer op zichzelf, de ander heeft veel activiteiten in de buurt. Een enkeling was van mening dat de herstructurering van een aantal jaar geleden ten koste is gegaan van de gezelligheid in de wijk. Verschillende huurders hadden concrete tips om daar verandering in te brengen.
Birkenhäger kijkt dan ook tevreden terug op de ochtend in de Bloemenbuurt. "Met de input die we vanochtend hebben gekregen van de huurders kunnen we nog beter aansluiten bij de wensen die er zijn. Zo kunnen we doen wat nodig is."

Dag van het Huren
De Dag van het Huren is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes. Woningcorporaties zorgen er al meer dan 100 jaar voor dat mensen goed en betaalbaar kunnen wonen in Nederland. Daar genieten zo'n 4 miljoen mensen van. Dat is 1 op de 3 huishoudens. Elk jaar op de landelijke Dag van het Huren organiseren Nederlandse woningcorporaties activiteiten om bij een breed publiek duidelijk te maken wat zij zoal doen. 
 

Meer berichten