Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer bekijkt 't anders

'Snoei'hard

Het is niet voor het eerst dat Graafschap-trainer Snoei overhoop ligt met een scheidsrechter. Dit keer kreeg hij woede-uitbarstingen na de derde en vierde tegengoal in een besloten oefenduel tegen Heracles.

Nu weet ik niet of dit oefenduel voor de spelers of de trainer gehouden werd. Het kan zijn dat men heeft willen testen of Snoei zijn emoties de baas kan voor er weer publiek bij is.

Slecht voorbeeld doet slecht volgen, dat merkten jonge spelertjes pas geleden in Winterswijk waar de trainer van Be Quick uit Zutphen steeds te 'Quick' en ongevraagd het veld in rende om zich voor de ogen van kinderen onder de 12 te misdragen naar de scheidsrechter. De jeugdwedstrijd werd gestaakt en als liefhebber heb je te doen met die voetballertjes die hun wedstrijd met een voorsprong van 1-3 verpest zien worden.

Sinds kort voetballen onze kleinzoons van 9 bij elftallen onder de 11 in Zeddam. Een samengesteld team na de fusie met Braamt met spelertjes waarvan er een aantal voor het eerst voetballen, maar met een prima trainer. Natuurlijk stonden we langs de lijn te genieten van hun speelplezier. De dag voor de bekerwedstrijd vertelde Thijs mij dat hij alle spelers nog niet kende omdat ze pas één keer samen getraind hadden. De tegenstander was drie maten te groot , maar de voetballertjes gingen daar opvallend goed mee om, dankzij hun trainer. Binnen korte tijd viel de ene na de andere tegengoal. Bij rust stond ons team met 9-1 achter. Tot onze verrassing bleven ze er voor gaan, met misschien als voorbeeld het Nederlands elftal dat in de tweede helft ook beter gaat voetballen. Toen Bas van het veld kwam, liep hij naar me toe en zei met een glimlach om z’n mond: “Het loopt nog niet zo soepeltjes, opa”. Toen zij na rust hun tweede goal scoorden bij 14-1 rolden de spelertjes over elkaar van enthousiasme. Wat kan voetbal toch mooi zijn.                 Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden