Foto:

'Muziek Maak Je Zelf' start binnenkort

GAANDEREN - Muziek maken is leuk en samen muziek maken is cool! Het is een prachtige hobby en je kunt je er helemaal in uitleven. Wil jij dat ook eens ervaren? Grijp dan nu je kans en geef je vóór 25 oktober a.s. op voor Muziek Maak Je Zelf. Een muziekcursus van een half jaar met wekelijkse lessen, georganiseerd door Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG). De eerste les is GRATIS om kennis te maken! Vanaf de tweede les betaal je € 75,00 voor de gehele cursus Muziek Maak Je Zelf. Al het lesmateriaal is daarbij inbegrepen. Je mag dan ook gratis deelnemen aan alle activiteiten die wij organiseren voor onze jeugdleden, zoals bijvoorbeeld een gezellige jeugdmiddag en het SBOG-kamp. Muziek Maak Je Zelf is opgenomen in het Meedoenarrangement van de gemeente Doetinchem. De eerste les is op dinsdag 29 oktober om 14.30 uur. Wil je meedoen en eerst een proefles volgen? Bel dan jeugdcoördinator Simone Veldkamp, telefoon: 0315 340 114, of stuur een e-mail naar jeugd@sbo-gaanderen.nl.

Wat is 'Muziek Maak Je Zelf', is het iets voor mij?
Muziek Maak Je Zelf is een korte muziekcursus, speciaal bestemd voor kinderen uit de groepen 4, 5 en 6. Samen met andere kinderen ga je muziek maken. Hierbij gebruiken we kleine trombones (pBones), klarinetten en drum pads. Ook leer je noten lezen en ritmes klappen. Je zult merken hoe leuk dat is! De cursus wordt geleid door Miranda Loff, een zeer ervaren en enthousiaste muziekdocente.


Wat kan ik er later mee?
Na de cursus kun je als je wilt een ander muziekinstrument kiezen. Als je dat bij SBOG doet, dan ga je ook meespelen in ons startersorkest en daarna ons opleidingsorkest. Je kunt uit heel veel instrumenten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan fluit, klarinet, hobo, fagot, saxofoon, trompet, hoorn of trombone. Ook kun je voor slagwerk kiezen. In dat geval leer je spelen op o.a. drums, pauken en xylofoon.


Wanneer en waar vindt het plaats?
Muziek Maak Je Zelf begint 29 oktober a.s. en vindt vanaf dan elke dinsdag plaats in basisschool Gaanderwijs, met uitzondering van de dinsdagen die in de schoolvakanties vallen. De lessen duren telkens van 14.30 tot 15.15 uur. Er zijn in totaal 20 lessen. Als je naar de buitenschoolse opvang van Kinderopvang Humanitas gaat, dan is dit goed te combineren met deelname aan Muziek Maak Je Zelf. Humanitas zorgt tot 14.30 uur voor opvang van álle kinderen die aan Muziek Maak Je Zelf deelnemen.


Aanmelden kan tot 25 oktober a.s.!

Wilt je meer weten over Symfonisch Blaasorkest Gaanderen? Kijk dan op
sbo-gaanderen.nl of volg de activiteiten op Facebook, Twitter en Instagram.

Meer berichten