De vrouwen geven elkaar bij de start allemaal een compliment
De vrouwen geven elkaar bij de start allemaal een compliment (Foto: Present Doetinchem)

'Ik ken je niet, maar wil je graag leren kennen'

Doetinchem - “Je hebt een open en vriendelijk gezicht, kijkt nieuwsgierig de wereld in. Ik ken je niet, maar wil je graag beter leren kennen” Dit was een van de complimenten die de vrouwen tijdens Klets&Koek aan elkaar gaven. Een compliment dat precies verwoord waarom Present Doetinchem is gestart met de multiculturele vrouwenochtenden. Een verbinding maken tussen vrouwelijke nieuwkomers en Nederlanders in Doetinchem onder het genot van een goede kop koffie, thee en iets lekkers.

Klets&Koek is gestart vanuit de vraag en behoefte van vrouwelijke nieuwkomers naar contact met Doetinchemse vrouwen om de Nederlandse taal te oefenen en samen leuke dingen te doen.

De ochtenden worden elke eerste dinsdag van de maand gehouden in Blend aan de Gasthuisstraat 13 in Doetinchem. In oktober waren er circa 25 vrouwen vanuit tien verschillende landen aanwezig. Na een korte kennismaking gingen ze samen aan de slag met bloemen.

Op 5 november wordt de volgende Klets&Koek georganiseerd. Een van de Syrische vrouwen geeft dan dansles aan de anderen. De maandelijkse Klets&Koek-ochtenden worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Rabobank Coöperatiefonds.

Wil je meer weten over Klets&Koek of lijkt het jou ook leuk om te komen, neem dan contact op met Carlijn Wiltink, carlijnwiltink@presentdoetinchem.nl. Op de site van Present, www.presentdoetinchem.nl vind je meer informatie over alle projecten van Present.

Meer berichten