De Graafschap en Bibliotheek West-Achterhoek gaan samenwerken

Doetinchem - De Graafschap gaat samenwerken met Bibliotheek West-Achterhoek.

De bibliotheek wil lezen en (digi)tale vaardigheden leuker maken voor jongeren tussen de 8 en 14 jaar. De voetbalclub geeft met deze samenwerking verdere invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Deze verrassende combinatie slaat de handen ineen om taal en lezen onder de aandacht te brengen.

De samenwerking wordt op 18 oktober afgetrapt met een feestelijke overhandiging van een lidmaatschapskaartje van de bibliotheek aan Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap.

Momenteel worden verschillende ideeën om de samenwerking vorm te geven uitgewerkt. Zeker is dat de bibliotheek op allerlei momenten blauw-wit zal kleuren.

Tijdens een De Graafschap-middag kunnen jonge voetbalfans hun hart ophalen in de bibliotheek. Tafelvoetbal, e-wedstrijden van de FIFA, op de (truc)foto met het elftal en een pannaveldje zijn maar een paar voorbeelden van wat er te doen is. En natuurlijk staat er een tafel vol met grappige en spannende boeken klaar.

Ook worden wedstrijden georganiseerd voor de meest fanatieke lezers, mogen jonge leden van de bibliotheek hun vaardigheden misschien wel op de perstribune tonen en zullen er ook op het gebied van digitale vaardigheden (‘bouw je eigen website’) en games allerlei leuke dingen worden georganiseerd.

bibliotheekwestachterhoek.nl

degraafschap.nl/maatschappelijk

Meer berichten