Start nieuwe seizoen Boek the Party

Start nieuwe seizoen Boek the Party

Op woensdag 13 november start de eerste van vijf Boek the Party's in de Doetinchemse bibliotheek. Wouke van Scherrenburg verzorgt wederom de presentatie en stelt ook nu weer op geheel eigen wijze bekende en minder bekende auteurs voor aan het publiek.

Doetinchem - Met haar brede kennis, haar gevatheid en humor zal ze de gasten interviewen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
De gasten zijn: Kefah Allush, Fidan Ekiz en Kim Putters. De avond is van 20.00 tot 21.30 uur in Bibliotheek Doetinchem aan de IJsselkade 13. Kosten: 12,50 euro en voor leden van de bieb 2,50 euro korting. Bibliotheekleden kunnen een passe-partout kopen voor alle vijf voorstellingen voor 40 euro.

Tijdens de inloop vanaf 19.30 uur is er al live muziek Na afloop is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om met de auteurs te praten, een boek te kopen en deze te laten signeren.
Kaarten zijn te koop via de online agenda van de bibliotheek en bij Boekhandel Raadgeep & Berrevoets.

Schrijvers

Kefah Allush, geboren in de Palestijnse stad Nablus, verhuisde op 1-jarige leeftijd naar de Nederlandse stad Vlaardingen. Na het behalen van zijn havo-diploma begon hij, op 17-jarige leeftijd, als redacteur bij de educatieve omroep Feduco en Omroep Rotterdam. Door de jaren heen leerde Kefah vele kanten van het mediavak kennen. Zo was hij onder andere werkzaam als redacteur, producer en regisseur. Voor zijn programma's reist hij de hele wereld rond. Voor zijn eerste boek, 'De munt van Judea', had hij dan ook inspiratie ten overvloede. Allush: 'Ik vond het heerlijk dat ik nu eindelijk eens dingen mocht verzinnen, want dat mag ik bij de televisie nooit!'
Fidan Ekiz is een bekende gast van Boek the Party. Als tafeldame bij DWDD, als presentator van De Nieuwe Maan én als columnist van het Algemeen Dagblad laat Fidan Ekiz haar stem regelmatig horen. Haar oprechte betrokkenheid bij gevoelige onderwerpen als de islam en integratie, gevoegd bij haar eigen ervaringen, maken dat ze een unieke stem heeft in het maatschappelijk debat. Haar nieuwste boek 'Alles begint en eindigt met familie' geeft een prachtige inkijk in de ontwikkeling van een relevant deel van de migrantengezinnen. Tot slot is dit boek ook een betekenisvolle ode aan de wijze, liefdevolle vader van Fidan.
Kim Putters is sinds 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en bijzonder hoogleraar beleid en bestuur van de zorg aan de Erasmus Universiteit. Hij is tevens onder meer kroonlid van de SER en vicevoorzitter van het Oranjefonds. In 'Veenbrand' analyseert hij de 'smeulende kwesties' in onze samenleving.

De volgende Boek the Party is op 11 december met Angela Maas, Bert Wagendorp en Manon Uphoff.

www.biebnieuws.nl

Meer berichten